Tánczos Barna a preluat mandatul de ministru al mediului, apelor și pădurilor

0
321

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a vorbit despre viziunea sa în ceea ce privește portofoliul pe care l-a preluat.

„Mandatul pe care îl iau astăzi este una din cele mai frumoase provocări din viața mea. Este un minister extrem de frumos, chiar dacă este cu foarte mult probleme și foarte multe provocări”, a spus ministrul.

De asemenea, noul ministru al mediului, apelor și pădurilor a vorbit despre prioritățile sale: „Printre prioritățile mele se află: SUMAL, hărțile satelitare și camerele de supraveghere. SUMAL este un program extrem de important și doresc să nu facem nici un pas în spate, să mergem înainte cu același elan cu care a mers domnul ministru în ultima perioadă. SUMAL trebuie să fie finalizat cât se poate de repede. Să fie încărcate toate datele în sistem și să putem porni cât mai curând posibil cu acest program. Astfel încât să avem o monitorizare cât se poate de exactă a fenomenului de exploatare și de procesare a masei lemnoase.

Hărțile satelitare sunt și ele extrem de importante. Am noroc din punctul acesta de vedere; vin cu o experiență din agricultură, unde avem un sistem implementat, perfecționat, pot să spun, de la APIA și cred că trebuie să ne folosim de această expertiză, care este tot în cadrul Guvernului, la un minister care este de multe ori aproape de activitatea noastră.

Camerele de supraveghere în păduri sunt extrem de importante și aș vrea să avem cât mai repede actul normativ pe masa guvernului, să fie aprobat și ordonanța de urgență să intre în vigoare. Proiectul garanție-returnare este și el un pas înainte și sperăm să îl finalizăm cât mai repede”.

La finalul intervenției sale, Barna Tánczos a revenit asupra rolului ministerului:
„Ca proiect personal, aș vrea să menționez faptul că trebuie să schimbăm mentalități. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor nu poate să fie doar un administrator de dosare de infringement, nu trebuie să fie doar o instituție care încearcă să bifeze câteva probleme punctuale, la nivel național. Trebuie să fim o instituție care dă tonul unui stil de viață, care schimbă mentalități. Să facem din România o țară mult mai curată și mai frumoasă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here