A fost aprobat AGRO IMM INVEST

0
243
RECLAMĂnormedia.ro

Subprogramul Agro IMM Invest reprezintă garantarea de către stat pentru creditele acordate IMM-urilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar de către instituțiile de credit.

Subprogramul are un plafon de 1 miliard de lei. Va fi acordat un grant nerambursabil de maximum 10% din valoarea creditului garantat cu condiția încadrării în plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar.

Creditele se referă atât la capitalul de lucru, cât și la investiții. Este subvenționat 100% comisionul de risc, comisionul de administrare și dobânzile.

Are o perioadă de grație de maximum 24 luni pentru rambursarea principalului, iar ramburasarea creditelor se face în cel puțin două rate pe an.

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here