- 25,74 milioane lei pentru gestionarea crizei sanitare de către Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești prin achiziționarea de echipamente și dotări specifice”.
Valoarea proiectului implementat de UAT Târgu Cărbunești din Gorj este de 25,74 milioane lei. Prin proiect va fi asigurată dotarea cu echipamente medicale, mijloace de protecție și dezinfectanți, unitatea sanitară va putea asigura un nivel ridicat al calității actului medical în vederea diagnosticării și tratamentului bolnavilor, dar și protecția personalului medical și al altor pacienți, în scopul limitării răspândirii infecției SARS CoV-2.
Proiectul va fi implementat până în decembrie 2021.
- 30,89 milioane lei pentru Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, finanțează implementarea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”.
Datorită proiectului finanțat în cadrul POIM, spitalul va achiziționa aparatură și dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor și va putea preveni răspândirea virusul SARS-CoV-2.
Proiectul, în valoare de 30,89 milioane lei, va fi implementat până la sfârșitul acestui an.
- 15,14 milioane lei pentru Spitalul Orășenesc Rupea
Un proiect semnat de Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene sprijină Spitalul Orășenesc Rupea din județul Brașov în gestionarea crizei sanitare generate de SARS-CoV-2.
Proiectul, în valoare de 15,14 milioane lei, va finanța dotarea Spitalului cu echipamente pentru tratarea pacienților, protecția personalului medical și gestionarea situației de urgentă provocată de criza COVID–19. De asemenea, implementarea proiectului va asigura reducerea timpului de diagnosticare și tratament a pacienților suspecți/confirmați, precum și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Proiectul va fi implementat până în decembrie 2021.
- 12,41 milioane lei pentru Spitalul Municipal Oltenița
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19” de către Spitalul Municipal Oltenița din județul Călărași.
Proiectul, în valoare de 12,41 milioane lei, va fi implementat până la sfârșitul acestui an.
Obiectivele proiectului: asigurarea unui tratament corespunzător pacienților infectați, diminuarea riscului de contaminare a personalului și a altor pacienți ai spitalului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației.
- 12,20 milioane lei pentru pentru achiziția de echipamente medicale necesare Spitalului Orășenesc Huedin
Un alt proiect semnat recent de Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va sprijini Spitalul Orășenesc Huedin din județul Cluj în gestionarea actualei crize sanitare.
Proiectul, în valoare de 12,20 milioane lei, va finanța dotarea spitalului cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul bolnavilor COVID–19 și pentru mai buna gestionare a actualei crize sanitare.
Proiectul va fi implementat până la sfârșitul acestui an.
- 10,98 milioane lei pentru Spitalul Municipal Săcele din județul Brașov
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, a semnat contractul pentru implementarea proiectului „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Săcele, județul Brașov de a gestiona criza sanitară generată de COVID-19”.
Proiectul va finanța achiziția de echipamente și aparatură medicală pentru suplimentarea dotărilor existente la nivelul spitalului, în vederea asigurării unui răspuns eficient la actuala criză sanitară.
Proiectul, în valoare de 10,98 milioane lei, va fi implementat până la sfârșitul lunii aprilie 2021.
- 8,96 milioane lei pentru Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca
Dotarea Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu în contextul pandemiei COVID-19” este un alt proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare de către reprezentanții Autorității de Management pentru PO Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Datorită implementării proiectului în valoare de 8,96 milioane lei, Institutul va achiziționa echipamente de protecție și medicale ce îi vor permite creșterea siguranței pacienților și asigurarea unui mediu de lucru adecvat pentru angajați.
Proiectul va fi implementat până la sfârșitul lunii aprilie 2021.