Digitalizarea și debirocratizarea relațiilor de muncă

0
162
RECLAMĂnormedia.ro

Noi prevederi pentru digitalizarea și debirocratizarea relațiilor de muncă au fost aprobate în primă lectură în ședința de Guvern.

Prin cele două acte normative elaborate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, se propune flexibilizarea relațiilor de muncă prin:

  • Posibilitatea utilizării semnăturii electronice (avansată sau calificată însoțită de marca temporală) la încheierea contractului individual de muncă. Angajatorul va putea folosi semnătura electronică și în raporturile cu instituțiile publice, la întocmirea documentelor din domeniul relațiilor de muncă;
  • Simplificarea prevederilor privind telemunca, prin obligația angajatului să respecte și să asigure confidențialitatea informațiilor și documentelor, în timp ce angajatorul trebuie să asigure instruirea salariaților cu privire la utilizarea echipamentelor necesare telemuncii. Activitatea este verificată tot prin utilizarea tehnologiei informației;
  • Microîntreprinderile cu maximum 9 angajați nu vor mai avea obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern pentru angajați. Specificarea atribuțiilor postului se va putea face verbal, iar evidența orelor de muncă se va face în condițiile stabilite cu angajatul prin acord scris.
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here