Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis

0
172

Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătrați (producție de legume în spații protejate). Plafonul maxim alocat pentru noua schemă de sprijin este de 150 de milioane de lei (30,785 de milioane de euro), potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în data de 16 iunie 2021.

,,Schema va fi implementată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin centrele locale/județene, care vor fi sprijinite în activitatea de control și evaluare a producției de către direcțiile pentru agricultură județene.

Actul normativ reglementează: modalitatea de depunere a cererii la APIA, culturile pentru care se acordă ajutor de minimis și anume ardei, castraveți, tomate, vinete și categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice și criteriile de eligibilitate pentru obținerea sprijinului.

Depunerea cererilor se va realiza până la cel târziu 20 iulie inclusiv, iar valorificarea producției se va face în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie. Documentele pot fi depuse până la 3 decembrie 2021, inclusiv”, a declarat deputatul PNL de Neamț, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.