COVID-19: UE a ridicat restricțiile de călătorie pentru americani

Cetățenii Statelor Unite și a altor state se pot bucura acum de călătorii fără restricții pe tot teritoriul UE.

0
527
Cetățenii din SUA, Hong Kong, Liban, Albania, Macedonia de Nord, Serbia și Taiwan sunt acum incluși pe o așa-zisă „listă albă” a țărilor din care nu mai sunt necesare respectarea restricțiilor de circulație, contra răspândirii de SARS-CoV-2.
„Lista albă” reprezintă includerea unor state ale căror restricții anti-COVID-19 nu mai sunt obligatorii. Statele membre ale UE au de asemenea, libertatea deciziei, anume doar acestea pot acorda intrarea vizitatorilor care nu sunt vaccinați din țările incluse pe lista albă, chiar și fără carantină!
Decizia a fost luată ieri de către conducerea Uniunii Europene și vor intra în aplicare în zilele următoare când va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Conform declarațiilor reprezentaților UE, respectivele decizii reprezintă primul pas spre ridicarea restricțiilor atât pentru rezidenții țărilor menționate, cât și primul pas spre restabilirea rutelor profitabile ale companiilor de transport aerian transatlantice.
UE a luat această decizie ca urmare a reducerii numărului de cazuri în respectivele țări. Totodată, alte state membre ale UE deja au permis vizita americanilor vaccinați pe teritoriile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.