BREXIT: Industria siderurgică britanică la un pas de faliment

Regatul Unit este la un pas de a rămâne fără industrie siderurgică, iar Partidul Laburist protestează vehement contra măsurilor adoptate de guvernul conservator.

0
234
RECLAMĂnormedia.ro

Sectorul industrial siderurgic este invadat de produse ieftine din import la recomandarea de a evita reînnoirea angajamentelor anterioare avute cu Uniunea Europeană. Nemulțumită de măsurile adoptate de guvernul conservator, opoziția protestează chiar alături de alți membri ai partidului aflat la putere.

Guvernul conservator a fost acuzat de nenumărate ori că a neglijat sectorul industriei siderurgice britanice în numele Brexitului și a ceea ce urmăresc, anume un liber schimb care va pune în avantaj Regatul Unit.

Planurile nu sunt stabilite, iar direcția în care se îndreaptă Regatul încă nu este clară. Mai ales că noul guvern a permis fără prea multe pretenții, importul în mod exagerat de mărfuri străine ieftine în Regatul Unit.

O facțiune de deputați ai Partidului Conservator care se situează pe locurile așa numite „red wall”(zidul/peretele roșu), s-au alăturat cauzei liderilor industriei siderurgice care acuză guvernul de neglijență. Aceștia sunt de asemenea, susținuți chiar și de Partidul Laburist care protestează contra măsurilor necalculate și adoptate de către guvernul conservator.

De altfel, guvernul britanic amenință cu eliminarea fostelor protecții sociale și economice moștenite din perioada de membru al UE. Acestea fiind menite să protejeze producătorii britanici.

Luni, Partidul Laburist și cei ce se împotrivesc măsurilor guvernului vor organiza o dezbatere în Camera Comunelor din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Astfel, vor să pună capăt măsurilor agresive inițiate de partidul lui Boris Johnson, premierul britanic și să împotmolească planurile conservatorilor.

De asemenea, laburiștii deja au câștigat simpatia unor membri ai Partidului Conservator aflați pe locurile din „red wall”. Așa că, vor încerca să le capteze atenția și conservatorilor din spatele banchetelor care sunt de asemenea, nemulțumiți de magnitudinea importurilor cu mărfuri ieftine ce ar distruge industria siderurgică.

Gareth Stace, directorul general al UK Steel, principalul om care reprezintă industria respectivă declară că:

„Guvernul Marii Britanii risipește ocazia de a face Brexit să funcționeze pentru industria internă și permite ca un corp armat să dăuneze sectorului siderurgic britanic, nu să-l susțină. Vrem să colaborăm cu guvernul pentru a ridica nivelul Marii Britanii, în schimb, acestea reduc nivelul sectorului nostru siderurgic. ”

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here