Incredibil! În Filipine riști închisoarea dacă nu ești vaccinat!

Președintele filipinez vrea ca cei ce refuză vaccinul să fie condamnați la închisoare.

0
338

Rodrigo Duterte, președintele din Filipine, amenință că îi va trimite la închisoare pe cei care nu vor să se vaccineze împotriva răspândirii COVID-19.

Președintele Filipinelor, a căzut la concluzia că nu se mai poate, cazurile de SARS-CoV-2 au prins avânt și amenință cu un focar în toată țara din Sud-Estul Asiei.

„Tu alegi, vaccin sau te voi închide. Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară. Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de guvern.” – a declarat președintele Duterte.

Acesta s-a adresat cetățenilor filipinezi luni la o televiziune. Decizie pe care a luat-o în urma constatării că numărul celor care participă la vaccinările contra COVID-19 a scăzut dramatic. Statistică susținută de Reuters.

În ultima perioada situația cazurilor a crescut alarmant. În Filipine s-au raportat aproape 1,2 milioane de cazuri noi de cetățeni infectați cu respectiva boală. De asemenea, au decedat în urma infectării peste 23 de mii de oameni.

Statul filipinez a recepționat doze de vaccin contra COVID-19 din R.P. China, precum și din programul desfășurat al nivel mondial, COVAX. Chiar și Statele Unite ale Americii au decis recent să aloce peste 55 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din care 16 milioane au drumul stabilit spre Asia.

Cu toate acestea, a întâmpinat provocări grave în a-i determina pe cetățeni să se vaccineze. Mai ales că, participarea – care este și motivul acțiunii președintelui – este foarte scăzută pe întreg teritoriul țării.

Filipine are o populație totală de aproape 110 milioane de cetățeni, din care doar 2,1 milioane au fost dispuși să fie vaccinați, a menționat Reuters.

Oficialii din domeniul sănătății al guvernului din Filipine, au declarat că vaccinările sunt disponibile pentru orice cetățean și sunt complet voluntare. Însă acum președintele țării urmărește ca cei ce refuză vaccinul să fie închiși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.