Corneliu Cozmanciuc: Noi modificări în sistemul public de pensii

0
259

Președintele României Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 163/2020 pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum şi pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii (PL-x 666/26.10.2020).

,,Prin aceastră lege a fost prelungită perioada prin care românii pot cumpăra vechime în muncă, pentru completarea perioadei de cotizație la pensie, dacă le lipsesc câțiva ani pentru îndeplinirea stagiului minim.

Astfel că, până la data de 1 septembrie 2023, românii pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limita de vârstă. Plata contribuţiei de asigurări sociale, pentru perioade de 3 până la maxim 6 ani anteriori împlinirii vârstei standard de pensionare, se poate face într-o singură tranşă sau eşalonat, până la data de 31 august 2023.”, a declarat deputatul PNL de Neamț, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.