Sub pretextul inundațiilor, Rusia alocă mii de soldați în Crimeea

0
242
RECLAMĂnormedia.ro

Într-un tweet pe site-ul social media ucrainean, Liudmila Denisova, Avocatul Poporului ucrainean, a acuzat Rusia că a mutat 21.000 de soldați în Crimeea. Denisova a mai declarat că Federația Rusă înființează „un cătun mic” pentru 300 de soldați în orașul Feodosia ca acoperire pentru această operațiune „de forță”.

Prezența militară a Federației Ruse în Crimeea a fost consolidată, potrivit Avocatul Poporului din Ucraina, care clasifică Rusia drept „statut ocupant”.

Serghei Oigu, ministrul rus al Apărării, a ordonat întoarcerea trupelor ruse la bazele lor permanente pe 22 aprilie, în urma unei serii de exerciții militare care au ridicat tensiuni în regiune, dar o mare parte a acestora a rămas în apropierea frontierei ucrainene.

„Unele sisteme de arme vor rămâne în baza din apropiere de Voronej până la toamnă, când va avea loc manevra militară Vest 2021, în cooperare cu Republica Belarus” – a declarat Ş. Oigu.

Rusia a construit un mini oraș al forțelor militare din Crimeea, în estul peninsulei.

”Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, în oraşul Feodosia (din Crimeea), statul ocupant a început să construiască un orăşel pentru 300 de militari” – a subliniat Avocatul Poporului ucrainean Liudmila Denisova, a informat și agenţiei ucraineană Ukrinform, preluată de Agerpres.

Liudmila Denisova arată cu degetul către oficialii de la Kremlin, dezvăluind că 21.000 de soldați ai forțelor speciale și 1.367 de mașini și echipamente speciale au fost mutați în peninsula Crimeea folosind inundațiile ca pretext.

”Sub pretextul înlăturării consecinţelor inundaţiilor, Rusia a trimis suplimentar în peninsulă 21.000 de militari din trupele speciale şi 1.367 de echipamente auto şi speciale. Aceste trupe se adaugă efectivului de 31.000 de militari care staţionează în Crimeea”. – a scris Liudmila Denisova în mediul online.

Liudmila Denisova a scris în aceeași postare că o astfel de desfășurare a armatei Federației Ruse încalcă dreptul internațional, în special Rezoluția Adunării Generale a ONU împotriva militarizării Crimeei.

„Aceste trupe se adaugă efectivului de 31.000 de militari care staţionează în Crimeea” – a mai scris Avocatul Poporului din Ucraina.

Potrivit Ministerului Federației Ruse a Apărării Biroul de presă, orașul militar al Feodosia este creat în curs de pregătire pentru un regiment de bord care urmează să fie dislocat acolo până la sfârșitul anului 2021.

La 6 iulie, Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a adoptat o rezoluție prin care a condamnat anexa Rusiei la Crimeea, precum și sprijinul Moscovei pentru separatiștii din Donbas.

Numai împreună cu Rusia va atinge Ucraina adevărata suveranitate, declară chiar președintele rus Vladimir Putin, într-un articol publicat pe data de 12 iulie.

Președintele Vladimir Putin și-a reafirmat, în același articol, convingerea că ucrainenii și rușii sunt exact aceiași oameni, determinând observatorii să concluzioneze că obiectivele imperialiste ale Rusiei sunt mai mult decât un simplu eufemism. Mai mult, Putin a susținut că „o mare parte a Ucrainei moderne ocupă regiunile istorice rusești” și că „puterile externe” doresc să destabilizeze Rusia.

„Devin din ce în ce mai convins de acest lucru: Kievul pur și simplu nu are nevoie de Donbas!”

A scris, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin într-o scrisoare, susținând o nouă „tăietură” a Ucrainei:

„Sunt din ce în ce mai convins de acest lucru: Kievul pur și simplu nu are nevoie de Donbas!” (ed. – teritoriul istoric, economic și geografic al estului Ucrainei, care cuprinde regiunile Donetsk și Luhansk)
Președintele rus și-a încheiat articolul, în care încearcă să convingă publicul că tot ce se întâmplă în Ucraina este condiționat de aprobarea Moscovei. 
Sunt încrezător că adevărata suveranitate a Ucrainei este posibilă doar în parteneriat cu Rusia”. – a transmis Vladimir Putin în acest eseu.
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here