Controversă la J.O. 2020, din cauza unei glume despre Holocaust

Persoana care se ocupa de ceremonia de deschidere, a fost demisă din cauza unei glume pe seama Holocaustului.

0
227
RECLAMĂnormedia.ro

O nouă problemă care implică Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, a apărut cu doar o zi înainte de începerea competiției. Organizatorii au anunțat plecarea lui Kentaro Kobayashi, persoana care se ocupa de ceremonia de deschidere, deoarece pentru o glumă legată de Holocaust datând de mai bine de 20 de ani.

„Am aflat că în cadrul unui moment artistic, în trecut.” – Kentaro Kobayashi, persoana care se ocupa de ceremonia de deschidere.

Președinta Comitetului de la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, și-a declarat și aceasta nemulțumirea față de comportamentul concetățeanului său, spunând că:

„A folosit un limbaj dispreţuitor faţă de un fapt istoric tragic.” – a declarat preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

Comitetul de organizare s-a sesizat imediat de fapta lui Kobayashi, luând de îndată o decizie asupra poziției lui în organizarea ceremoniei de deschidere.

„Comitetul de organizare a decis să îl demită pe domnul Kobayashi din funcţie”, a adăugat Hashimoto, relatează AFP, citată de Agerpres.

Consecințele demiterii lui Kobayashi, sunt neclare în contextul ceremoniei de deschidere de vineri seara.

„Încă ne gândim în privinţa manierei prin care să putem asigura desfăşurarea ceremoniei de mâine.” – a declarat ulterior Hashimoto, precizând că vrea să tragă concluziile „cât mai repede posibil”.

Kobayashi și un alt artist au parodiat un celebru duo de animatori dintr-o emisiune japoneză de televiziune pentru copii într-o comedie difuzată în 1998. „Ultima oară ai spus ‘hai să ne jucăm de-a Holocaustul’”, publicul a chicotit în timp ce Kobayashi s-a prefăcut că are o activitate de bricolaj care implică instalarea de păpuși de hârtie.

Cei doi s-au amuzat imaginându-și indignarea producătorului emisiunii în legătură cu Holocaustul.

Scenariul „scris de mine conţinea replici care erau foarte nepotrivite”, iar ulterior și-a cerut scuze față de Kobayashi, o figură bine cunoscută din industria de divertisment din Japonia.

Scenariul materialului care face trimitere la Holocaust, „face parte dintr-o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă cum doream şi cred că am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam”, a declarat Kobayashi.

Aceste controverse au pătat și mai mult imaginea Jocurilor Olimpice 2020, de la Tokyo, care sunt deja nepopulare în rândul publicului japonez. Public care, de altfel, se teme că evenimentul ar putea exacerba crizele de sănătate ale populației japoneze în urma focarului de coronavirus.

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here