Critica crește și incendiile sălbatice continuă să ardă în Turcia

Luni, guvernul Turciei, care este afectată de secetă, a fost criticat dur pentru gestionarea defectuoasă a tragediei.

0
238
RECLAMĂnormedia.ro

Luni, pompierii se foloseau de avioane și elicoptere și cetățenii de găleți cu apă, pentru a se lupta cu flăcările ce se află în apropierea stațiunilor de la malul mării Marmara din Turcia. Țara este puternic afectată de secetă pentru a șasea zi consecutiv, atrăgând noi critici cu privire la modul în care guvernul gestionează situația.

Ministrul silvic Bekir Pakdemirli a declarat că șapte incendii încă ard pădurile și sunt alimentate de temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius, fiind însoțite de vânturi puternice și umiditate scăzută. Scenariu favorabil unui incendiu de proporții care poate distruge ușor pădurile și viața animalelor sălbatice.

Zonele afectate de incendiu au cunoscut o secetă semnificativă în ultimele luni, conform hărților meteorologice. Imaginile cu drone de la Reuters au arătat pante întunecate lângă stațiunea Marmaris, unde flăcările au lăsat structuri mocnite și au ars trunchiurile de copaci din zonă.

Localnicii care transportă containere de apă pe un deal pentru a lupta împotriva unui incendiu lângă Marmaris s-au plâns că guvernul nu face nimic pentru a-i ajuta. Asta în timp ce 16 avioane și 51 de elicoptere au luptat împotriva incendiilor din sud-vestul Turciei.

„Suntem aici ca întregul sat, de la localnici la alții. Nu am fugit sau altceva, așa că guvernul trebuie să vadă acest lucru și să nu fugă. Trebuie să trimită unele dintre avioanele sale aici”, a declarat o femeie numită Gulhan, scrie Reuters.

Bekir Pakdemirli, care este actualul ministru al Agriculturii și Silviculturii ar trebui să demisioneze, potrivit lui Engin Ozkoc, un înalt oficial din opoziția majoră Partidul Republican al Poporului din Turcia (CHP), pentru că nu s-a pregătit suficient.

„Nu meritați acest minister. Nu ați prevăzut acest lucru și nu ați cumpărat avioane de stingere a incendiilor”, a spus Engin Ozkoc, criticând cantitatea de resurse aeriene disponibile.

Duminică, Uniunea Europeană a declarat că a insistat la mobilizarea de îndată a trei avioane de stingere a incendiilor. Echipelor din Rusia, Iran, Ucraina și Azerbaidjan li s-au alăturat una din Croația și două din Spania.

Fahrettin Altun, directorul de comunicare al președintelui Tayyip Erdogan, a respins criticile cu privire la gestionarea flăcărilor de către guvern și a lansat o campanie de socializare pentru asistență externă.

Turcia noastră este puternică. Statul nostru stă în picioare„, a spus Altun pe Twitter, descriind cele mai multe informații despre incendiile de pe rețelele sociale drept „știri false”. „Toate pierderile noastre vor fi compensate.”

Incendiile sălbatice au luat viața a opt persoane, dar nu au mai fost raportate victime începând de luni. Mii de cetățeni turci au fost evacuați din casele lor de miercuri, iar unii vizitatori au fugit din hotelurile lor, în timp ce ministrul turismului Mehmet Ersoy a spus că turiștii s-au întors în câteva ore.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here