Afganistan: 16 cetățeni români au fost evacuați în Dubai, alți 27 așteaptă

MAE: 16 cetățeni români au ajuns cu avioane militare străine în Dubai, alți 27 au fost înregistrați între timp și vor fi evacuați de pe teritoriul Afganistanului.

0
241
RECLAMĂnormedia.ro

Informații de ultimă oră referitoare la cetățenii români aflați încă pe teritoriul afgan. Conform Ministerului Afacerilor Externe doar 16 dintre aceștia, au plecat cu avioane militare străine, în urma negocierilor cu aliații. În timp ce aceștia au debarcat deja în Dubai, alți 27 de cetățeni români așteaptă să fie evacuați.

„Au fost parcurse în regim de urgență, pe parcursul zilei de ieri și al nopții, proceduri pentru deplasarea avionului militar la Kabul în vederea evacuării cetățenilor români.”– au informat Ministerul Afacerilor Externe, alături de Ministerul Apărării și Forțele Aeriene Române.

„Procedurile, extrem de complexe, sunt finalizate, urmând a fi obținută în foarte scurt timp și ultima autorizație de survol pentru unul dintre segmentele traseului de zbor.” – mai adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

Prezența altor 7 cetățeni români a fost înregistrată după solicitarea MAE, de ieri pentru românii care se află încă în Afganistan și care nu și-au declarat prezența să contacteze Ambasada României la Islamabad. Conform datelor MAE, există în prezent 27 de cetățeni români blocați pe teritoriul Afganistanului.
Cei 16 români au fost salvați doar în urma intervenției MAE, care a purtat negocierile cu aliații.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here