Uraganul Grace a provocat moartea a opt persoane în estul Mexicului

În Xalapa, capitala statului mexican Veracruz, numeroase drumuri au început să se scufunde în nămol.

0
169
RECLAMĂnormedia.ro

Se estimează că cel puțin opt oameni au decedat după ce uraganul Grace a traversat estul Mexicului, provocând averse torențiale și rafale de vânt violente, precum și întreruperi de curent electric și inundații.

Morții și cele mai grave distrugeri au fost înregistrate în statul mexican Veracruz, acolo unde uraganul a smuls copaci din rădăcini în momentul în care a ajuns pe uscat la începutul zilei de sâmbătă.

În Xalapa, capitala statului Veracruz, numeroase drumuri au ajuns râuri de noroi. Mai târziu, uraganul și-a pierdut din intensitate și s-a redus la stadiul de furtună tropicală pe când se deplasa spre interiorul țării.

Cu alte cuvinte, se pare că vânturile și ploile abundente au determinat și mai numeroase cazuri de inundații în momentul în care Grace s-a îndreptat spre nordul orașului Mexico City, capitala federației Mexic.

Când a ajuns pe coasta Mexicului, această furtună a provocat vânturi cu o viteză de până la 200 km/h. Din cele 8 persoane ucise, 6 erau membri ai aceleiași familii, au precizat autoritățile de stat.

Rezidenții din orașul de pe litoral Tecolutla, din statul Veracruz, au povestit cum că uraganul a adus un adevărat cataclism care a provocat pagube de sume inestimabile.

„Se auzea doar tunetul copacilor care cădeau, se auzea foarte urât, foarte oribil”, a povestit Laura Jacinto, spunând și că: „Am fost foarte speriată, am fost foarte speriată noaptea trecută.”
Un al locuitor, Adolfo Lopez, a comentat că: „Acoperișul… totul a dispărut, a luat totul cu el [uraganul].”

 

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here