Ciocniri între grupuri extremiste de dreapta și de stânga în SUA

Un individ a fost reținut de către organele de poliție după ce a deschis focul.

0
153
RECLAMĂnormedia.ro

Manifestațiile unor formațiuni rivale de extremă dreapta și de stânga din orașul Portland, din Statele Unite, au ajuns la violențe în cursul zilei de duminică, când părțile adverse au avut confruntări directe. Cel puțin un individ a fost reținut de către organele de poliție după ce a deschis focul cu o armă în direcția protestatarilor.

Nu a fost rănit nimeni în urma schimbului de focuri de armă – și până duminică noaptea nu se știa dacă au existat victime sau persoane rănite în alte încăierări în care s-au încăierat cele două tabere. Extremiștii s-au stropit cu ce părea a fi spray pentru urși și au spart geamurile automobilelor adversarilor.

Șeful serviciului de poliție, Chuck Lovell, a anunțat în timpul unei ședințe de presă de vineri că polițiștii nu vor interveni în mod necesar pentru a opri încăierările dintre aceste grupări.

El a adăugat totuși că „doar pentru că nu se fac arestări la fața locului atunci când tensiunile sunt mari, nu înseamnă că oamenii nu vor fi acuzați de infracțiuni”.

De la începutul ultimului an, Portland a început să devină un punct de reper pentru confruntările dintre extremiștii politici.

Recent, la 7 august, un grup antifa îmbrăcat în haine negre și un alt grup care purta însemnele grupării de extremă dreapta Proud Boys au dat un schimb reciproc de focuri de spray cu piper și bile de vopsea după o întâlnire în aer liber condusă de un pastor conservator, a raportat mass-media locală.

Manifestațiile contradictorii de duminică au venit cu ocazia împlinirii a unui an de la o confruntare care a evoluat în a deveni foarte violentă între grupurile de extremă dreapta și cele de stânga din centrul Portlandului. Tocmai, acolo unde o serie de proteste de stradă s-au ținut anul trecut în urma crimei lui George Floyd, un bărbat de culoare, ucis de un ofițer de poliție din Minneapolis, la 25 mai 2020.

Aceste confruntări s-au finalizat cu decesul prin împușcare a unui demonstrant de dreapta, Aaron Danielson, în vârstă de 39 de ani, la 29 august 2020.

Suspectul care a deschis focul este Michael Reinoehl, un presupus agresor, în vârstă de 48 de ani, cunoscut ca și un militant antifascist autodeclarat, ce asigura paza manifestanților Black Lives Matter, și a fost împușcat și ucis de către poliție în statul Washington, la 4 septembrie 2020, în timp ce încercau să îl aresteze.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here