90 de civili și 13 militari americani uciși în exploziile de la Kabul. ISIL a revendicat atacul de pe aeroport

Bilanțul militarilor americani în atentatele de la Kabul a crescut la 13 morți, potrivit Pentagonului, iar numărul victimelor decedate este în creștere

0
280
RECLAMĂnormedia.ro

După o sursă din domeniul sănătății și un purtător de cuvânt al talibanilor, bilanțul a crescut la 90 de afgani morți, printre care 28 de militanți talibani. Fiind morți din toate cele trei tabere, afgane, americane și talibane. Cel puțin patru explozii au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul, în timp ce forțele militare occidentale erau evacuate. 13 militari americani au fost uciși, potrivit armatei americane.

O serie de explozii în Kabul au provocat rănirea a aproximativ 1.300 de persoane

Potrivit unei surse din Ministerul afgan al Sănătății, 1.338 de oameni au fost răniți într-o serie de atacuri teroriste în Kabul, capitala afgană.

Un reprezentant al talibanilor a anunțat pentru agenția de presă Reuters că cel puțin 28 de membri ai talibanilor se află printre cei uciși de exploziile din fața aeroportului din Kabul în cursul nopții.

Noi am pierdut mai mulți oameni decât americanii„, a afirmat oficialul, care a refuzat să fie prezentat. Acesta a precizat că nu era niciun motiv pentru a extinde termenul limită de 31 august pentru ca forțele străine să se retragă din țară.

Bilanțul militarilor americani în atentatele de la Kabul a crescut la 13 morți, potrivit Pentagonului

Potrivit Al-Jazeera, numărul militarilor americani uciși în exploziile de pe aeroportul din Kabul a crescut cu unul, ajungând la 13, iar 18 persoane au fost rănite.

Un al treisprezecelea militar american a murit din cauza rănilor suferite în urma atacului de la Abbey Gate„, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central, căpitanul Bill Urban, într-o declarație.

Biden promite represalii în urma tragediei de la Kabul

Președintele Joe Biden a jurat represalii pentru exploziile/atentatele din Kabul, confirmând că atentatele au fost comise de ISKP, filiala afgană a ISIL.

„Celor care au comis acest atac, precum și tuturor celor care doresc răul Americii, să știe acest lucru: Noi nu vom ierta. Nu vom uita”, a afirmat Biden.
„Te vom vâna și te vom face să plătești. Voi apăra interesele poporului nostru cu toate măsurile pe care le am la dispoziție.”

A treia explozie auzită la Kabul, talibanii spun că armata americană distruge muniție

Un reprezentant al talibanilor a confirmat că cea de-a treia explozie înregistrată de presa locală și străină în zona Kabul a fost provocată de militari americani care au aruncat armament.

Corespondentul Al Jazeera din Kabul a precizat că explozia a sunat ca o „lovitură foarte puternică, o explozie uriașă„.

ISIL a revendicat atacul de pe aeroportul din Kabul

ISIL a revendicat un incident în apropierea aeroportului din Kabul, potrivit agenției de știri Amaq News Agency a grupării pe Telegram.

În ultimele zile de transport aerian pentru cei care fugeau de preluarea puterii de către talibani, doi teroriști sinucigași și bărbați înarmați au vizat mulțimea de afgani care se grăbeau să ajungă la aeroportul din Kabul, transformând o priveliște de disperare în una de teroare.

SUA a avertizat înainte că va avea loc un atentat

SUA a lansat acum câteva zile un comunicat prin care îi ruga pe toți cei ce vor să părăsească Afganistanul de pe Aeroportul din Kabul să nu o mai facă deoarece extremiștii islamiști vor încerca să cauzeze un nou atentat. Acest lucru chiar s-a întâmplat, iar consecințele sunt foarte vizibile.

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here