REACȚIA Emmei Răducanu după ce a câștigat US OPEN 2021: „Întotdeauna am visat să câștig un Grand Slam.”

Emma Răducanu își "iubește viața" acum că și-a completat basmul newyorkez prin câștigarea US Open.

0
351
RECLAMĂnormedia.ro

După surprinzătoarea victorie de sâmbătă de la US Open, Emma Răducanu a promis că își va păstra abordarea relaxată a tenisului. În vârstă de doar 18 ani, tânăra sportivă a învins-o pe Leylah Fernandez la New York și a câștigat titlul în prima sa vizită la Flushing Meadows, devenind astfel prima jucătoare venită din calificări care câștigă un Grand Slam și prima britanică care câștigă un titlu major la simplu din 1977.

Răducanu a câștigat toate cele zece meciuri disputate în turneul de Slam pe hard, inclusiv cele din calificări, fără să cedeze vreun set. Ea a încheiat meciul cu Fernandez, o canadiancă în vârstă de 19 ani, cu un as, deși a fost nevoită să ia un time-out medical cu câteva minute mai devreme, după ce și-a sângerat genunchiul pe teren.

Victoria cu 6-4 și 6-3 a fost vizionată din tribune de Virginia Wade, ultima britanică care a cucerit un titlu de Grand Slam la simplu – în urmă cu 44 de ani.

Are potențialul de a câștiga și un turneu WTA

Răducanu nu a câștigat încă niciun meci în circuitul WTA, iar în urmă cu puțin peste trei luni era o școlăriță care își termina studiile superioare, iar tenisul competițional a fost lăsat pe plan secund timp de mai bine de un an.

Dar adolescenta a avut un potențial incredibil încă de la o vârstă fragedă, iar faptul că a ajuns până în turul patru la Wimbledon în această vară a demonstrat că are un viitor strălucit în față.

Ce a spus după ce a cucerit trofeul US Open 2021 Feminin?

„Întotdeauna am visat să câștig un Grand Slam. Spui: „Vreau să câștig un Grand Slam”, dar să ai credința pe care am avut-o și să execuți efectiv, să câștigi un Grand Slam, nu-mi vine să cred”, a afirmat Răducanu.
„Am început când eram mică, dar cred că cel mai mare lucru pe care ți-l imaginezi, pentru mine a fost doar victoria, momentul victoriei, și să mă duc să sărbătoresc cu echipa ta în lojă. Asta mi-a răsunat în cap câteva nopți. Am adormit cu asta”, a adăugat tânăra campioană.

Până și Regina Regatului Unit, Elisabeta a felicitat-o

În vreme ce Regina s-a regăsit printre cei care l-au felicitat pe Răducanu pentru extraordinara sa ispravă, adolescenta a scăpat de haosul de acasă.

„Încă nu mi-am verificat telefonul”, a zis Răducanu la final. „Nu am absolut nicio idee despre ce se întâmplă în afara micii lumi în care ne aflăm aici. Am stat în camera liniștită, bucurându-ne de moment, trăind totul. Cred că astăzi chiar trebuie să ne izolăm de tot, să ne bucurăm ca echipă, pentru că a fost un efort de echipă.”
„Habar nu am când mă duc acasă. Habar nu am ce voi face mâine. Cred cu siguranță că este momentul să te deconectezi de orice gânduri de viitor sau de orice planuri, de orice program. Nu am absolut niciun indiciu. Chiar acum, fără nicio grijă, îmi place viața”, a adăugat tenismena.

Din echipa lui Răducanu fac parte părinții ei, Ian și Renee, care au fost nevoiți să își urmărească fiica la televizor din cauza provocărilor continue ale călătoriilor în străinătate.

„Mi-ar fi plăcut ca ei să fie aici și să putem sărbători cu toții împreună, unde să fie alături de mine și să trăiască aceleași lucruri. Dar ei se uită de acasă foarte mândri”, a spus Răducanu.
„Tatăl meu mi-a spus: „Ești chiar mai bună decât credea tatăl tău”, așa că asta m-a liniștit. O referință la Tinie Tempah. Tatăl meu este cu siguranță foarte greu de mulțumit. Dar am reușit astăzi”.

Această participare la US Open a fost abia cea de-a doua sa apariție

Răducanu a fost la a doua participare la US Open, după cea de la Wimbledon din această vară. Din cauza unor probleme de respirație, adolescenta s-a retras în turul al patrulea.

„La începutul turneelor pe iarbă, veneam proaspăt ieșită din examene. Am avut la dispoziție trei săptămâni pentru a mă antrena înainte de primul meu turneu. Pur și simplu am acumulat fiecare meci, fiecare victorie. Am crezut că Wimbledon a fost o experiență incredibilă. În turul patru, în a doua săptămână, nu mi-a venit să cred. M-am gândit: „Ce mare realizare”.
„Dar tot îmi era foame. Munceam din greu după iarbă. Nu am avut prea mult timp liber. Cu fiecare meci și turneu, cred că am crescut cu adevărat în ceea ce privește încrederea, în ceea ce privește jocul meu, în ceea ce privește lovirea mingii. Totul a venit împreună astăzi.
„Cred că pentru a reuși unele dintre loviturile pe care le-am reușit în momentele importante, atunci când am avut cu adevărat nevoie, a fost doar o acumulare a tot ceea ce am învățat în ultimele cinci săptămâni,” a mai menționat pe final Emma.
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here