(LIVE UPDATE) BREAKING NEWS: Facebook, Whatsapp și Instagram au picat la nivel mondial

Cele mai mari rețele de socializare deținute de Facebook Inc au picat la nivel mondial Luni seară.

0
151

Cele mai mari rețele de socializare deținute de Facebook Inc au picat la nivel mondial Luni seară. Este posibil ca traficul intens să fi supraaglomerat serverele principale, iar asta a cauzat căderea rețelelor la nivel global.

Sute de mii de afaceri au rămas în pană de cooperare și de relaționare cu clienții lor, mai ales că o bună parte din acțiunile respective se poartă pe cele trei rețele, în special firmele de servicii.

De asemenea, căderea Facebook, care are miliarde de utilizatori la nivel mondial a dus la stoparea comunicării între toți utilizatorii săi odată cu căderea sa.

În prezent, Facebook are aproximativ 30.000 de servere care îi susțin operațiunile, găzduiește 80 de miliarde de fotografii și oferă utilizatorilor săi peste 600.000 de fotografii în fiecare secundă.

Această cifră plasează Facebook printre cele mai mari companii de internet care au discutat în mod public despre numărul de servere pe care le dețin, dar se află încă mult în urma furnizorilor de găzduire Rackspace, 1&1 Internet și OVH, care găzduiesc fiecare peste 50.000 de servere în centrele lor de date.

Luni 17:00, 4 octombrie: WhatsApp, Instagram și Facebook au căzut în urma unei întreruperi majore

18:00. Toate cele trei aplicații – care aparțin Facebook și rulează pe o bază de infrastructură comună – nu mai funcționează în totalitate cu puțin timp înainte de ora 17:00. Și alte produse care fac parte din aceeași serie de aplicații, precum Facebook Workplace, s-au oprit din funcționare.

19:00. Persoanele care au accesat site-ul Facebook au văzut pur și simplu o simplă pagină de eroare sau au primit un mesaj care le spunea că browserul lor nu se poate conecta. Companiile WhatsApp și Instagram și-au continuat funcționarea, dar nu au afișat conținut nou, incluzând orice mesaj trimis sau primit în timpul problemelor.

20:00. De multe ori, compania este confuză în privința cauzelor oricăror defecțiuni și nu are obiceiul de a le oferi explicații nici chiar după ce acestea au fost remediate. De exemplu, în 2019, a suferit cea mai mare întrerupere din ultimii ani – și a spus doar că a „declanșat o problemă” în timpul „operațiunilor de întreținere de rutină”.

20:10. Acțiunile companiei Facebook au scăzut puternic la debutul ședinței de tranzacționare de luni, cel mai probabil din cauza altor critici în curs de desfășurare în urma acuzațiilor împărtășite de un denunțător care a lucrat anterior în cadrul companiei.

20:15. Căderea acțiunilor continuă după începerea defecțiunii, prețul coborând și mai mult.

20:16. Website-urile și aplicațiile tuturor acestor servicii au răspuns cu erori de server. Potrivit informațiilor de pe DownDetector.com, se pare că defecțiunile par să fie extinse, însă nu este limpede dacă acestea afectează toți utilizatorii sau doar unele locații. În prezent nu se știe care este cauza întreruperii.

20:18. „Suntem conștienți de faptul că unele persoane întâmpină probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice neplăcere”.

20:19. Oamenii au apelat la Twitter pentru a raporta problema, iar un utilizator a scris pe Twitter: „Serverele Facebook și Instagram sunt căzute!!!, site-ul nu poate fi accesat @Facebook @instagram #Facebook #instagram”.

20:28. Și Whatsapp a recunoscut problemele, scriind pe Twitter: „Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu WhatsApp în acest moment. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal și vom trimite o actualizare aici cât mai curând posibil”.

20:30. Instagram Comms a adăugat: „Instagram și prietenii trec prin momente dificile în acest moment și este posibil să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de asta! #instagramdown”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.