INVESTIGAȚIE ”Dinastia Xi”: Cine continuă cu adevărat tradițiile din vechea Chină imperială?

După ce a pierdut un război civil cu comuniștii, acest guvern s-a retras în Taiwan în 1949, înființând Republica Populară Taiwan.

0
185
RECLAMĂnormedia.ro

Taiwanul este cunoscut oficial sub numele de Republica Chineză, nume dat țării după căderea dinastiei Qing în 1912.

După ce a pierdut un război civil cu comuniștii, acest guvern s-a retras în Taiwan în 1949, înființând Republica Populară Taiwan.

Ziua națională a Taiwanului este 10 octombrie, data la care a început mișcarea anti-imperială a Chinei, iar președinta Tsai Ing-wen va ține duminică un discurs la Taipei.

Tsai a mulțumit forțelor armate din Taiwan pentru protejarea țării la o recepție de dinaintea zilei naționale la o bază aeriană din Hsinchu, în nordul Taiwanului, sâmbătă seara, dar nu a abordat tensiunile cu China.

„Vom continua să muncim din greu pentru a menține linia întâi a democrației și a libertății”, a spus ea.

China îl comemorează pe liderul republican Sun Yat-sen pentru patriotism, întinerire națională și administrație excelentă în comemorarea revoluției.

Fără partid comunist nu este o Nouă Chină

În discursul său, liderul Chinei comuniste, Xi a subliniat că este nevoie de „o forță puternică pentru a conduce țara, iar această forță puternică este Partidul Comunist Chinez”.

Fără Partidul Comunist Chinez, nu ar exista o Nouă Chină și, prin urmare, nu ar exista o întinerire a poporului chinez”, a afirmat el.

Xi a consolidat controlul partidului în toate sectoarele vieții și este aproape gata să sfideze convențiile și să candideze pentru un al treilea mandat în calitate de lider al Partidului Comunist la sfârșitul anului viitor, când un congres va instala o nouă conducere pentru următorii cinci ani.

Citește și…INVESTIGAȚIE ”Dinastia Xi”: Președintele Taiwanului a spus că nu va accepta o conducere a Chinei

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here