INVESTIGAȚIE ”Dinastia Xi”: Președintele Taiwanului a spus că nu va accepta o conducere a Chinei

Revendicată de China ca fiind propriul ei teritoriu, Taiwanul a fost supusă unor presiuni politico-militare din ce în ce mai puternice

0
141
RECLAMĂnormedia.ro

Taiwanul va continua să își consolideze apărarea pentru a se asigura că nimeni nu îl poate constrânge să îmbrățișeze calea Chinei, care nu oferă nici libertate, nici democrație, a declarat duminică președintele Tsai Ing-wen, într-un reproș adresat Beijingului, care a fost criticat de guvernul chinez.

Revendicată de China ca fiind propriul ei teritoriu, Taiwanul a fost supusă unor presiuni politico-militare din ce în ce mai puternice pentru a se supune dominației Beijingului. Inclusiv repetatele operațiuni ale forțelor aeriene chineze în aria de protecție a zonei de identificare aeriană din Taiwan au provocat o îngrijorare la nivel internațional.

Președintele chinez Xi Jinping a promis sâmbăta trecută că va obține „reunificarea pașnică” cu Taiwanul, fără a menționa însă utilizarea forței. Totuși, conducerea de la Taipei, capitala Taiwanului a răspuns cu mânie, susținând că doar cetățenii taiwanezi au puterea de a decide viitorul țării.

Reacția liderului Taiwanului la adresa Chinei

În cadrul unui miting cu prilejul Zilei Naționale, președinta Taiwanului Tsai a afirmat că așteaptă o atenuare a relațiilor tensionate dintre cele două maluri ale Strâmtorii Taiwanului și a subliniat că Taiwanul nu va „acționa în mod pripit”.

„Dar nu trebuie să ne facem absolut nicio iluzie că poporul taiwanez va ceda presiunilor”, a precizat președintele Taiwanului în discursul ei rostit în fața biroului prezidențial din centrul Taipei.

„Vom continua să ne consolidăm apărarea națională și să ne demonstrăm determinarea de a ne apăra pentru a ne asigura că nimeni nu poate forța Taiwanul să urmeze calea pe care China ne-a trasat-o”, a adăugat Tsai.
„Aceasta deoarece calea pe care China a trasat-o nu oferă nici un mod de viață liber și democratic pentru Taiwan, nici suveranitate pentru cei 23 de milioane de locuitori ai noștri”, a precizat spre final Tsai.
RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here