Germania: Doi foști militari au fost arestați fiindcă au încercat să înființeze o grupare de mercenari. Au fost de acord să ucidă civili

Într-un comunicat, autoritățile au afirmat că bărbații sunt acuzați că au fost lideri în dezvoltarea unei organizații teroriste.

0
359

Oficialii germani au reținut miercuri doi foști soldați, care sunt acuzați că au încercat să organizeze o grupare de mercenari care să ajute în luptele din Yemen.

Procurorii germani declară că cei doi bărbați, a căror identitate este doar sub denumirea Arend-Adolf G. și Achim A., pentru a respecta legile germane privind confidențialitatea, au fost arestați în sudul Germaniei. Amândoi au cetățenie germană și au fost membri ai forțelor armate germane (Bundeswehr).

Când au început să-și înființeze organizația?

Într-un comunicat, autoritățile au afirmat că bărbații sunt acuzați că au fost lideri în dezvoltarea unei organizații teroriste.

Se spune că aceștia ar fi hotărât să își organizeze propria grupare de mercenari la începutul anului 2021, formată din 100 până la 150 de foști soldați sau ofițeri de poliție.

Ce salarii ofereau?

Procurorii au susținut că obiectivul principal al bărbaților era de a câștiga aproximativ 40.000 de euro (47.000 de dolari) pe lună prin vânzarea serviciilor grupului către grupuri terțe, în special către Arabia Saudită.

Monarhia bogată în petrol a intervenit în lupta grupului rebel Houthi din Yemenul vecin.

Au fost de acord să ucidă civili

Încercările bărbaților de a contacta oficiali saudiți nu au avut succes, potrivit procurorilor.

În opinia procurorilor, indivizii erau la curent cu faptul că pregătirile lor pentru intervenția militară în Yemen îi vor obliga cu siguranță să ucidă oameni și că și civilii ar putea fi răniți sau uciși.

Potrivit acestora, Arend-Adolf G. ar fi convins cel puțin șapte persoane să susțină propunerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.