Reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța

0
70

Bugetul CFR S.A. va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

Această sumă va fi folosită pentru:

  • Finanțarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare;
  • Asigurarea bugetului pentru demararea licitațiilor și pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port;
  • Plata lucrărilor executate în primele luni după contractare.

Programul de reabilitare are ca scop:

  • Facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentare inclusiv a celor provenite din zona de conflict;
  • Dezvoltarea transportului multimodal și implicit a activității Portului Constanța, cu efecte imediate pentru susținerea economiei.

În Stațiile Constanța Port Zona A, Constanța Port Zona B și Constanța Port Mol 5, din zona Portului Constanța, administrate de Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA, în grupele de primiri/expedieri trenuri în/și din rețeaua de cale ferată, în grupele de manevră, garare și acumulare vagoane există linii de cale ferată care nu se află în exploatare, care au restricții sau pe care staționau 743 de vehicule feroviare, ce nu mai erau apte de circulație, multe dintre acestea fiind defecte sau în stare de degradare. După finalizarea procedurilor de mutare a acestora de pe liniile de cale ferată, se impune implementarea în regim de urgență a unui program de reabilitare a acestora linii în cadrul programului de întreținere gestionat de CN CF CFR SA.

Implementarea urgentă a acestor măsuri va facilita preluarea fluxului de marfă suplimentar, provenit din zona de conflict si nu numai, contribuind pe lângă dezvoltarea transportului multimodal și la dezvoltarea activității Portului Constanța, aflat în competiție cu alte porturi din zona Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.