2,73 miliarde de euro pentru modernizarea comunităților locale(P)

0
75

,,Banii din PNRR vor ajunge în curând pentru modernizarea comunităților locale! În data de 16 mai, la ora 10.00, urmează să fie lansate apelurile de proiecte pentru Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)’’, a declarat deputatul PNL de Neamț, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc.

,,Prin această componentă, cu un buget total de 2,73 miliarde de euro, Ministerul Dezvoltării asigură cadrul necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România, prin investiții în infrastructura locală care vor susține atât reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, cât și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean. De asemenea, va fi asigurat cadrul pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.’’, a adăugat deputatul.

,,Ministerul Dezvoltării va construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic.  754 milioane de euro sunt destinate investițiilor în mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru care ministerul va asigura și stațiile de încărcare necesare, cu un buget de 214,5 milioane de euro. Autoritățile locale vor putea achiziționa 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice. De asemenea, prin Fondul local, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan, în valoare totală de 234 milioane de euro.’’, a conchis deputatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.