Primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar. Tánczos Barna: „Ajutăm, astfel, primăriile să-și extindă infrastructura de colectare separată”

0
50
Primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar. Foto: Hepta

„Începând de astăzi, autoritățile locale pot depune cereri de finanțare pentru înființarea de centre de colectare prin aport voluntar.

Ajutăm, astfel, primăriile să-și extindă infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare.

Autoritățile din zona urbană trebuie să facă pasul spre sisteme bine dezvoltate, sisteme inteligente, care să gestioneze informațiile la nivel de gospodărie, la nivel de familie.

Sper să avem cât mai multe cereri pentru înființarea acestor centre destinate colectării separate a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem door-to-door.

Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări”, a declarat Tánczos Barna, ministrul MMAP.

Centru de colectare. Foto: Fb/ Tanczos Barna

În perioada 22 septembrie 2022 – 22 noiembrie 2022, se pot depune cereri de finanțare în limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiară totală.

Proiectele vor fi selectate pentru finanțare în ordinea priorităților stabilite prin PNRR, pe baza criteriului „primul venit, primul servit”.

Alocarea financiară totală acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587.860.000 euro, din care 135.660.000 euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR.

Valoarea maximă eligibilă este de cel mult 778.720 euro/Centru de colectare prin aport voluntar, echivalentul fără TVA, în conformitate cu devizul general aferent proiectului – tip. Din această sumă, costul aferent dotării centrului de colectare prin aport voluntar cu utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv dotări și active necorporale este de aproximativ 280.000 euro, fără TVA.

Informații detaliate privind accesarea şi derularea măsurilor din cadrul PNRR sunt cuprinse în ghidul specific Condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul APELULUI DE PROIECTE PNRR/ 2022/C3/S/I.1.A disponibil aici: http://pnrr.mmap.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.