Un politician a aruncat cu grenade spre polițiști care au venit să-l aresteze. Bărbatul de 69 de ani a tras și focuri de armă către echipaje

0
70
Un politician a aruncat cu grenade spre polițiști care au venit să-l aresteze.

Un politician brazilian se află în arest după ce a aruncat cu grenade în polițiștii care au venit la locuința sa din statul Rio de Janeiro pentru a-l aresta, scrie BBC.

Roberto Jefferson, un aliat al președintelui de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, a atacat și rănit doi ofițeri înainte de a se preda duminică.

Un judecător al Curții Supreme a ordonat anterior arestarea sa pentru că a insultat-o pe președinta Curții Supreme, Carmen Lucia. El se afla deja în arest la domiciliu pentru că a amenințat-o.

Bolsonaro a reacționat spunând că cei care au tras în poliție ar trebui arestați.

Cei doi ofițeri au fost răniți de schijele unei grenade în timpul atacului din Levy Gasparian, la nord de capitala statului Rio de Janeiro. Aceștia au fost duși la spital și ulterior au fost externați.

Jefferson, fostul lider al partidului politic PTB. Foto: Fb

Jefferson, fostul lider al partidului politic PTB, în vârstă de 69 de ani, a tras, de asemenea, mai multe focuri de armă cu o pușcă, spărgând parbrizul unei mașini de poliție.

Judecătorul Curții Supreme, Alexandre de Moraes, a ordonat ca politicianul să fie reținut pe motiv că a încălcat condițiile de arest la domiciliu.

Tensiunile politice sunt mari în Brazilia înainte de confruntarea de duminică dintre Bolsonaro și extrema stângă Luiz Inácio Lula da Silva pentru alegerile prezidențiale.

La începutul acestei luni, Lula – care este considerat în continuare favorit – nu a obținut 50% din voturile valide necesare pentru a evita un tur doi în primul tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.