Coreea de Sud: Compania Samsung are un nou președinte executiv. Lee Jae-yong preia conducerea gigantului tehnologic

0
32
Coreea de Sud Compania Samsung are un nou președinte executiv. Lee Jae-yong preia conducerea gigantului tehnologic. Foto: Hepta

Știrea zilei în lumea tehnologiei vine din Coreea de Sud, unde compania Samsung și-a ales un nou președinte executiv, scrie BBC.

Gigantul sud-coreean de electronice Samsung l-a numit pe moștenitorul și șeful de facto Lee Jae-yong în funcția de președinte executiv.

Mișcarea simbolică înseamnă că cel mai mare producător de smartphone-uri din lume va fi acum condus oficial de a treia generație a familiei fondatoare.

Lee, care a fost condamnat pentru luare de mită și deturnare de fonduri în 2017, a primit o grațiere prezidențială specială în luna august.

Lee Jae-yong preia conducerea gigantului tehnologic Samsung. Foto Hepta.jpg

El a fost încarcerat de două ori pentru mituirea unui fost președinte

,,Consiliul de administrație a citat actualul mediu de afaceri global incert și nevoia urgentă de responsabilitate mai puternică și stabilitate în afaceri pentru a aproba recomandarea’’, a declarat compania într-un comunicat.

Anunțul oficializează rolul pe care Lee – cunoscut și sub numele de Jay Y Lee – îl deține din 2014. El a preluat funcția după ce tatăl său, răposatul președinte al grupului Samsung, Lee Kun-hee, a fost spitalizat. Acesta a murit în 2020.

În vârstă de 54 de ani a fost vicepreședinte al Samsung Electronics, bijuteria coroanei celui mai mare conglomerat de afaceri din Coreea de Sud, din 2012.

În august anul trecut, Lee a fost eliberat condiționat dintr-o închisoare sud-coreeană după ce a executat 207 zile de închisoare.

A săvârșit puțin peste jumătate din pedeapsa pe care a primit-o după ce a fost condamnat în ianuarie.

Într-o declarație, biroul președintelui de atunci, Moon Jae-in, a declarat că eliberarea sa a fost făcută în interesul național și a cerut înțelegere.

,,Suntem conștienți de faptul că există opinii de susținere și de opoziție cu privire la eliberarea condiționată a vicepreședintelui Jay Y Lee. Punctele de vedere ale persoanelor care se opun sunt, de asemenea, corecte’’, a declarat acesta.

La vremea respectivă, Ministerul Justiției din țară a declarat că a luat decizia de a-l elibera pe Lee după ce a luat în considerare efectele pandemiei asupra economiei Coreei de Sud și a piețelor globale.

Un an mai târziu, el a fost grațiat de noul președinte Yoon Suk-yeol.

Lee a fost găsit vinovat de luare de mită, deturnare de fonduri și ascunderea de venituri infracționale în valoare de aproximativ 8,6 miliarde de woni (6 milioane de dolari; 5,2 milioane de lire sterline).

În acest caz a fost implicat fostul președinte al țării, Park Guen-hye, care a fost, de asemenea, închis pentru mită și corupție.

Samsung Electronics a fost fondată de bunicul lui Lee, iar acesta a fost șeful de facto al companiei din 2014.

Anunțul a fost făcut în contextul în care Samsung Electronics se confruntă cu probleme tot mai mari, deoarece cererea pentru produsele sale scade din cauza inflației în creștere, a ratelor de dobândă în creștere și a perspectivelor economice sumbre.

Joi, cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie și smartphone-uri a raportat o scădere de 31% a profitului său din trimestrul al treilea.

De asemenea, a avertizat că incertitudinile din întreaga lume vor reduce probabil cererea până la începutul anului viitor, în condițiile în care recesiunea economică globală afectează piața dispozitivelor electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.