VIDEO. Chelsea, transfer 70 de milioane de euro, plus bonusuri! A adus un atacant ucrainean de la Șahtior Donețk

0
106
Chelsea a finalizat transferul atacantului ucrainean Mykhailo Mudryk de la Șahtior Donețk. Foto: TW/@mmudryk_10

Chelsea a finalizat transferul atacantului ucrainean Mykhailo Mudryk de la Șahtior Donețk, precizează BBC.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani ajunge pe Stamford Bridge pe o perioadă de opt ani și jumătate, în schimbul unei sume de 70 de milioane de euro (62 de milioane de lire sterline), la care se adaugă alte 30 de milioane de euro (27 de milioane de lire sterline) sub formă de bonusuri.

Chelsea a devansat rivalii din Premier League, Arsenal, pentru a obține semnătura lui Mudryk, care a marcat șapte goluri în 12 apariții în campionat pentru Șahtior în acest sezon.

,,Sunt foarte fericit să semnez pentru Chelsea”, a declarat Mudryk.

,,Este un club uriaș, într-o ligă fantastică și este un proiect foarte atractiv pentru mine în această etapă a carierei mele. Sunt entuziasmat să-mi cunosc noii mei coechipieri și abia aștept să lucrez și să învăț sub conducerea lui Graham Potter și a staff-ului său.”

Mudryk, care a jucat opt meciuri internaționale pentru Ucraina de la debutul său în iunie 2022, se află pe Stamford Bridge pentru meciul lui Chelsea din Premier League împotriva lui Crystal Palace, duminică după-amiază.

El părea pregătit să semneze pentru Arsenal, dar Șahtior a confirmat că președintele clubului, Rinat Akhmetov, s-a întâlnit sâmbătă cu coproprietarul echipei londoneze, Behdad Eghbali, pentru a discuta despre mutarea jucătorului în vestul Londrei.

,,Sunt convins că Mykhailo va câștiga respectul, simpatia și dragostea tuturor cunoscătorilor fotbalului mondial cu viteza sa, tehnica sa, jocul său strălucitor și frumos”, a declarat Akhmetov.

Mudryk este a cincea achiziție a londonezilor în perioada de transferuri din ianuarie, după sosirea lui Joao Felix sub formă de împrumut de la Atletico Madrid, la care se adaugă semnăturile permanente ale lui Benoit Badiashile, David Datro Fofana și Andrey Santos.

Chelsea a cheltuit peste 400 de milioane de lire sterline pe transferuri de când un consorțiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly a preluat controlul clubului în mai 2022.

Președintele clubului Boehly și co-proprietarul de control Behdad Eghbali au declarat: ,,Suntem încântați să îl primim pe Mykhailo la Chelsea.

,,Este un talent extrem de interesant care credem că va fi un plus extraordinar pentru echipa noastră atât acum, cât și în anii următori. El va adăuga și mai multă profunzime atacului nostru și știm că va avea parte de o primire foarte călduroasă la Londra.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.