Poliția din Spania: Rețea criminală care exploata refugiați ucraineni în fabrici ilegale de țigări, destructurată. Peste 37 de milioane de euro, confiscați

0
113
Poliția din Spania: Rețea criminală care exploata refugiați ucraineni în fabrici ilegale de țigări, destructurată. Peste 37 de milioane de euro, confiscați. Foto: Tw/@AjijulH47402570

Poliția din Spania a destructurat o bandă despre care spune că administra trei fabrici ilegale de tutun în care refugiați ucraineni lucrau în condiții precare, precizează BBC.

Operațiunile au fost descoperite în trei regiuni din Spania, iar 27 de persoane au fost arestate.

Se presupune că banda ar fi făcut contrabandă cu cantități mari de tutun transformat în țigări contrafăcute.

Fabricile puteau produce zilnic peste o jumătate de milion de pachete de țigări, care erau vândute în Spania și în străinătate.

Poliția a declarat că ucrainenii, care au fugit de invazia Rusiei în țara lor, trăiau ,,înghesuiți” în adăposturi prefabricate în cadrul fabricilor.

Lucrau ore îndelungate și nu plecau, pentru a nu fi detectați, deoarece unii dintre ei intraseră ilegal în țară.

Între timp, șefii organizației se bucurau de o ,,viață de lux”, se presupune că spălau bani pentru operațiunea lor de contrabandă cu tutun.

În timpul raidului, autoritățile au confiscat produse din tutun în valoare de 37,5 milioane de euro (41 milioane de dolari; 33 milioane de lire sterline), vehicule de lux, bijuterii și cantități mari de numerar. Au fost percheziționate peste 20 de locuințe, clădiri industriale și magazine.

Prima fabrică clandestină a fost descoperită într-o magazie de pui de lângă Sevilla, în sud, la sfârșitul anului 2021 – ceea ce a determinat autoritățile să descopere alte două operațiuni, în estul regiunii Valencia și în La Rioja, în nord.

Poliția a declarat că banda își diversifica, de asemenea, producția prin dezvoltarea unor mari plantații de marijuana.

Poliția din Spania: Rețea criminală care exploata refugiați ucraineni în fabrici ilegale de țigări, destructurată. Peste 37 de milioane de euro, confiscați. Foto: Tw/@AjijulH47402570

Investigația a primit asistență din partea agenției europene de poliție Europol.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în întreaga Europă sunt înregistrați aproape opt milioane de refugiați ucraineni, care au fugit de invazia Rusiei din februarie 2022. Peste 160.000 au fost înregistrați în Spania.

În noiembrie, legislatorii din Parlamentul European au raportat că exploatarea prin muncă a ucrainenilor este în creștere, afirmând că urgența situației lor și barierele lingvistice îi forțează uneori pe refugiați să accepte munci informale și prost plătite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.