Criză la compania auto Rolls-Royce! Noul șef a descris gigantul ingineriei ca fiind o ,,platformă în flăcări”

0
126
Criză la compania auto Rolls-Royce! Noul șef a descris gigantul ingineriei ca fiind o ,,platformă în flăcări. Foto: Tw/@gdhdefence

Noul șef al Rolls-Royce a descris gigantul ingineriei ca fiind o ,,platformă în flăcări” și a declarat că performanța companiei este ,,nesustenabilă”, scrie BBC.

Tufan Erginbilgic, fost director la gigantul petrolier BP, le-a spus angajaților că se află în fața unei ,,ultime șanse” de schimbare.

,,Cu fiecare investiție pe care o facem, distrugem valoare”, le-a spus el angajaților, potrivit Financial Times.

Rolls-Royce a declarat pentru BBC că Erginbilgic a fost ,,onest cu privire la subperformanța noastră financiară” în comparație cu alții.

Rolls-Royce este una dintre companiile emblematice ale Marii Britanii. Motoarele și sistemele sale se regăsesc pe avioane precum Airbus A350 și Boeing 787.

A fost una dintre numeroasele firme afectate puternic de pandemia Covid, când transportul aerian a fost blocat timp de luni de zile și a desființat 9.000 de locuri de muncă.

Dar, într-o emisiune adresată personalului, dl Erginbilgic a declarat că Rolls-Royce ,,nu a fost performantă de foarte mult timp”.

Fostul director executiv petrolier a adăugat că firma este o ,,platformă în flăcări”, ceea ce înseamnă că este imperios necesar să iasă din situația în care se află.

,,Nu are nimic de-a face cu Covid, să fim foarte clari. Covid a creat o criză, dar problema în cauză nu are nimic de-a face cu ea”, a declarat Erginbilgic. ,,Având în vedere tot ceea ce știu vorbind cu investitorii, aceasta este ultima noastră șansă.”

Criză la compania auto Rolls-Royce! Noul șef a descris gigantul ingineriei ca fiind o ,,platformă în flăcări. Foto: Tw/@gdhdefence

Erginbilgic a preluat funcția de director general al Rolls-Royce de la Warren East, care a condus firma timp de opt ani, la începutul acestei luni.

El este însărcinat cu îmbunătățirea semnificativă a performanței companiei, despre care analiștii au spus că este adesea mai puțin profitabilă decât rivalul american General Electric în sectorul aeronautic.

East a declarat în 2021 că firma a fost ,,setată pe calea creșterii în viitor” și că cele mai rele vremuri au trecut, după ce pierderile uriașe de 4 miliarde de lire sterline în 2020. au dus la mii de reduceri de locuri de muncă.

Noul șef a subliniat personalului că este convins că poate îmbunătăți compania, dar a avertizat că angajații trebuie să ,gândească diferit, să acționeze diferit, să facă o diferență, astfel încât această afacere să se corecteze singură și nu avem prea mult timp”.

Un purtător de cuvânt al Rolls-Royce a declarat că Erginbilgic ,,a prezentat prioritățile sale pentru noi toți și a subliniat necesitatea ca toată lumea din cadrul companiei să lucreze împreună pentru ca Rolls-Royce să aibă succes”.

Unii analiști consideră că Erginbilgic are o sarcină dificilă în față

,,Provocarea este că s-ar putea să nu existe soluții ușoare”, a declarat George Zhao, analist la Bernstein.

,,Multe runde de restructurare și vânzări de active au fost deja întreprinse sub conducerea anterioară a directorului general Warren East, ceea ce pune sub semnul întrebării cât de mult mai poate fi implementat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.