Thailanda: Numărul turiștilor a crescut în 2022, dar e doar la un sfert din nivelul raportat înainte de pandemie

0
33
Thailanda Numărul turiștilor a crescut în 2022, dar e doar la un sfert din nivelul raportat înainte de pandemie Foto: canva

Thailanda spune că numărul turiștilor a crescut anul trecut, odată cu relaxarea restricțiilor impuse de coronavirus, dar a rămas mult sub nivelul de dinaintea pandemiei, precizează BBC.

Destinația de vacanță din Asia de Sud-Est a avut 11,81 milioane de turiști în 2022 – în creștere față de doar 400.000 în anul precedent.

Autoritatea pentru Turism din Thailanda a prognozat, de asemenea, că cifra va fi mai mult decât dublă, ajungând la 25 de milioane în acest an.

Cu toate acestea, aceste cifre sunt încă mult mai mici decât recordul de 39,8 milioane de turiști pe care Thailanda l-a înregistrat în 2019.

Thailanda Numărul turiștilor a crescut în 2022, dar e doar la un sfert din nivelul raportat înainte de pandemie Foto: canva

Țara urmează să înceapă să perceapă vizitatorilor de peste hotare 300 de baht (9,20 dolari; 7,40 lire sterline) pentru fiecare, de la începutul lunii iunie.

Thailanda are acum obiectivul de a crește numărul de turiști la 80 de milioane pe an până în 2027.

Veniturile din turism au reprezentat mai mult de 10% din produsul intern brut (PIB) al țării în 2019. În 2021 a fost de doar 1%. PIB-ul, care măsoară întreaga activitate economică, este un instrument important pentru a vedea cât de bine, sau rău, merge o economie.

Având ca obiectiv mai mult decât dublarea numărului de persoane care au vizitat țara înainte de pandemie, guvernul thailandez speră să vadă că cheltuielile din turism cresc peste 150 de miliarde de dolari.

Thailanda Numărul turiștilor a crescut în 2022, dar e doar la un sfert din nivelul raportat înainte de pandemie Foto: canva

,Acest obiectiv, odată atins, ar putea ridica veniturile din turism ale țării la 5 mld. baht în 2027″, a declarat Departamentul de Relații Publice al guvernului într-o postare pe Facebook.

Anunțul a mai spus că Thailanda intenționează să îmbunătățească „standardele de siguranță în turism pentru a se adapta la afluxul de vizitatori”.

Luna aceasta, țara a anunțat, dar apoi a retras rapid, decizia de a solicita dovada vaccinării cu Covid-19 pentru vizitatorii care intră în Thailanda.

La fel ca o mare parte din Asia de Sud-Est, se așteaptă ca Thailanda să înregistreze un salt al numărului de turiști din China, care a renunțat la controalele stricte la graniță pe care le-a pus în aplicare în timpul pandemiei.

Thailanda Numărul turiștilor a crescut în 2022, dar e doar la un sfert din nivelul raportat înainte de pandemie. Foto: canva

În decembrie, administrația chineză pentru imigrație a declarat că cererile de pașapoarte pentru cetățenii săi care doresc să călătorească la nivel internațional vor fi reluate începând cu 8 ianuarie.

Anunțul a pus capăt la aproape trei ani de reguli stricte de carantină pentru sosiri și a provocat un val de rezervări de călătorii în străinătate, iar site-urile de turism au raportat o creștere a traficului.

Înainte de pandemie, China era cea mai mare sursă de turiști pentru Thailanda, cu aproape 11 milioane de vizitatori în 2019. Anul acesta, țara se așteaptă la cel puțin cinci milioane de turiști chinezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.