Tragedie fără precedent în India. Trei trenuri au fost implicate într-un incident, cel puțin 261 de persoane și-au pierdut viața

0
6
Tragedie fără precedent în India. Trei trenuri au fost implicate într-un incident, cel puțin 261 de persoane și-au pierdut viața. Foto: Tw/ @kanakmishra201

Tragedie fără precedent în estul statului indian Odisha, unde cel puțin 261 de persoane și-au pierdut viața și alte 1.000 au fost rănite în urma unui accident feroviar devastator, anunță BBC.

Trei trenuri au fost implicate într-un incident tragic, unul dintre acestea deraiând și colizionând cu un alt tren, accidentul afectând inclusiv un tren de marfă care se afla în apropiere.

Operațiunea de salvare a fost una de amploare, sute de servicii de urgență luptându-se cu timpul pentru a căuta supraviețuitori printre resturile vagoanelor. Tragedia reprezintă cel mai grav accident feroviar din India din acest secol, cauza nefiind încă cunoscută.

Potrivit declarațiilor oficialilor, mai multe vagoane ale trenului Shalimar-Chennai Coromandel Express au deraiat în jurul orei 19:00 (13:30 GMT) în districtul Balasore. Accidentul a avut loc în momentul în care vagoanele deraiale au lovit un tren de marfă staționar, cu câteva vagoane ajungând pe calea ferată opusă.

Un al treilea tren, Howrah Superfast Express, a lovit vagoanele răsturnate, intensificând astfel gradul de distrugere.

Atul Karwal, șeful Forței Naționale de Răspuns la Dezastre (NDRF), a descris scena dramatică: „Forța cu care s-au ciocnit trenurile a făcut ca mai multe vagoane să fie zdrobite și mutilate”. Acesta a confirmat că incidentul este al treilea cel mai mortal accident din istoria căilor ferate indiene.

Operațiunea de salvare a mobilizat peste 200 de ambulanțe și sute de medici, asistente și personal de salvare, conform declarațiilor secretarului șef al statului, Pradeep Jena.

După terminarea operațiunilor de salvare și recuperare, au început lucrările de refacere a locului accidentului. Toți pasagerii blocați și răniți au fost salvați, însă gravitatea rănilor celor transportați la spitalele locale rămâne incertă.

În urma incidentului, Ministrul căilor ferate Ashwini Vaishnaw s-a deplasat la locul accidentului, iar premierul Narendra Modi este așteptat să viziteze răniții din spital.

Mărturii cutremurătoare vin de la supraviețuitori și martori oculari, care descriu scene haotice și eforturile eroice ale localnicilor pentru a salva pasagerii prinși de epavă. Mukesh Pandit, unul dintre supraviețuitori, a descris pentru BBC un „sunet tunător” cu puțin timp înainte ca vagonul să se răstoarne.

India are una dintre cele mai mari rețele de trenuri din lume, pe care milioane de pasageri o folosesc zilnic, însă o mare parte din infrastructura feroviară trebuie îmbunătățită.

Trenurile pot fi foarte aglomerate în această perioadă a anului, cu un număr tot mai mare de persoane care călătoresc în timpul vacanțelor școlare.

Ambele trenuri de pasageri implicate în accident erau pline și aveau mult mai multe persoane pe lista de așteptare, potrivit listelor de pasageri de pe site-ul ministerului indian al căilor ferate, analizate de BBC.

Cel mai grav dezastru feroviar din India a avut loc în 1981, când un tren de pasageri supraaglomerat a fost aruncat de pe șine și a căzut într-un râu în timpul unui ciclon în statul Bihar, provocând moartea a cel puțin 800 de persoane.

Tragedie fără precedent în India. Trei trenuri au fost implicate într-un incident, cel puțin 261 de persoane și-au pierdut viața
Tragedie fără precedent în India. Trei trenuri au fost implicate într-un incident, cel puțin 261 de persoane și-au pierdut viața

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.