Protest în masă pe platforma Reddit! Mii de comunități online, inaccesibile pentru o perioadă de 48 de ore

0
6

Mii de comunități online pe platforma Reddit se pregătesc să devină inaccesibile pentru o perioadă de 48 de ore, într-un protest împotriva modificărilor recente ale politicii site-ului.

Acest protest survine în urma deciziei controversate a Reddit de a introduce taxe pentru dezvoltatorii de aplicații terțe care permit navigarea pe platformă, scrie BBC.

În semn de revoltă, moderatorii unora dintre cele mai mari subreddits și-au anunțat intenția de a face comunitățile lor private timp de două zile. Se estimează că aproape 3.500 de subreddits vor fi afectate de acest protest.

Subreddits sunt de fapt forumuri în cadrul platformei Reddit, unde grupuri de utilizatori se adună pentru a discuta despre diverse interese comune. Aceste comunități sunt menținute în bună funcțiune de către moderatori voluntari, care petrec o bună parte din timpul lor verificând și eliminând comentariile și postările care încalcă regulile comunității.

CEO-ul Reddit, Steve Huffman, a recunoscut protestul într-o postare pe site, spunând că înțelege și respectă decizia comunităților de a deveni private în semn de protest. El a confirmat de asemenea că Reddit va continua să permită conținutul explicit pe site, însă va limita modul în care acesta poate fi accesat de către aplicațiile terțe.

De asemenea, protestul va afecta cinci dintre cele mai populare zece subreddituri – r/gaming, r/aww, r/Music, r/todayilearned și r/pics – care au fiecare peste 30 de milioane de membri. Un moderator a declarat pentru BBC că protestul este despre „puterea numărului” și că doresc să transmită un mesaj clar către administrația Reddit.

Această mișcare de protest survine în urma deciziei Reddit de a introduce taxe pentru dezvoltatorii de aplicații terțe care folosesc interfața sa de programare a aplicațiilor (API) pentru a accesa conținutul site-ului.

În urma acestui anunț, patru dintre cele mai populare aplicații terțe pentru Reddit – Apollo, Reddit is Fun, Sync și ReddPlanet – au anunțat că se vor închide datorită costurilor exorbitante ale noilor tarife API.

În ciuda criticii dure a noilor tarife, un purtător de cuvânt al Reddit a declarat pentru BBC că Apollo a fost „considerabil mai puțin eficientă” decât alte aplicații terțe și că prețurile se bazează pe niveluri de utilizare comparabile cu propriile costuri ale platformei.

Unele subreddituri, cum ar fi r/Music, cu 32 de milioane de membri, au anunțat că vor rămâne inaccesibile până când Reddit va schimba politica sa.

Protest în masă pe platforma Reddit! Mii de comunități online, inaccesibile pentru o perioadă de 48 de ore
Protest în masă pe platforma Reddit! Mii de comunități online, inaccesibile pentru o perioadă de 48 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.