Președintele Iohannis se mută în ”casă nouă”! Transformare surprinzătoare a fostului sediu al PNL și ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86

0
83

Odată cu încheierea celui de-al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis, fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86 din București va suferi o transformare surprinzătoare.

Potrivit unor surse din mediul politic, acest imobil urmează să fie transformat într-o „locuință individuală” care va deveni reședința președintelui după terminarea mandatului său, scrie G4Media.

Informațiile furnizate sugerează că lucrările de amenajare vor fi realizate în secret, iar costurile finale sunt estimate la aproximativ 9 milioane de euro, echivalentul a 45 de milioane de lei. Aceste informații au fost obținute de la Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA APPS), instituția care administrează imobilul și coordonează contractul de lucrări.

Cu toate că RA APPS a refuzat să ofere detalii suplimentare, extrasul de Carte Funciară al clădirii a confirmat că lucrările de construire pentru transformarea sediului partidului în locuință individuală au fost autorizate de Primăria Generală a Municipiului București. Antreprenorul general desemnat pentru acest proiect este societatea Bog’Art SRL București.

Deși valoarea exactă a contractului și modalitatea de atribuire nu sunt disponibile în portalul de achiziții publice, suma contractului de lucrări a fost estimată la 45 de milioane de lei. Acest lucru ridică întrebări legate de transparența procesului de atribuire a contractului și de utilizarea fondurilor publice.

Imobilul de pe Bulevardul Aviatorilor are o suprafață de teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădirea birouri (S+P+1E), un garaj și o cabină poartă. Transformarea acestui sediu într-o reședință oficială va implica modificări semnificative ale structurii și destinației inițiale.

Este demn de menționat că, potrivit legii, foștii președinți au dreptul la o reședință oficială furnizată de către RA APPS. În trecut, Traian Băsescu a primit o vilă pe strada Gogol din București, unde s-au efectuat lucrări de reabilitare înainte de mutarea sa. Costurile renovării acelei reședințe au fost semnificativ mai mici decât cele estimate pentru clădirea de pe Aviatorilor.

Această mutare a ridicat întrebări cu privire la utilizarea fondurilor publice și la transparența deciziilor legate de reședințele președinților. Informațiile inițiale despre acest proiect au fost dezvăluite de Recorder.ro, iar ulterior, alte canale media au furnizat detalii suplimentare, inclusiv despre posibilitatea ca Klaus Iohannis să primească o altă reședință după încheierea celui de-al doilea mandat.

Președintele Iohannis se mută în ”casă nouă”! Transformare surprinzătoare a fostului sediu al PNL și ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86
Președintele Iohannis se mută în ”casă nouă”! Transformare surprinzătoare a fostului sediu al PNL și ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.