Oamenii mafiei infiltrați în instituții

0
1532

Ana Adriana Săftoiu, deputat în Parlamentul României din partea Partidului Național Liberal, povestește pe facebook o experiență trăită de o polițistă, tânără, infiltrată într-o retea de trafic de persoane.

,,Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem.”

Din păcate, acest fenomen este răspândit în România și de aceea lucrurile merg din ce în ce mai prost. Singura soluție este implicarea presei și a societății civile în astfel de cazuri. Doar cu presiune publică se mai poate rezolva ceva în această țară.

Sursă foto: ZF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.