Salariile polițiștilor locali din Municipiul București

0
658

Cei de la Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Muncipiului București încasează lunar un salariu mai mare sau cel puțin egal în comparație cu un profesor. Un director general / adjunct, director executiv/adjunct poate încasa peste 12.000 lei NET fără norma de hrană. Polițiștii locali cu studii superioare au salarii de peste 5.500 lei NET fără norma de hrană, iar cei cu studii medii peste 3.000 lei fără norma de hrană.

Pentru consultarea datelor: https://www.plmb.ro/docs/transparenta/Salarii%20de%20baza%20DGPLCMB%20-%2031-03-2018.pdf

Întrebarea legitimă a cetățenilor este ce fac aceștia de banii pe care îi încasează?

În ziarul Libertatea și pe alte site-uri de știri apar diverse articole cu privire la polițiștii locali care sunt mână în mână cu interlopii: http://epochtimes-romania.com/news/situatie-extrem-de-grava-in-bucuresti-dezvaluiri-cardasie-criminala-intre-interlopi-politie-locala-si-politicieni—302489

Din păcate, situația se agravează de la o zi la alta, iar autoritățile nu intervin. Ministerul Afacerilor Interne, SRI-ul, DIICOT-ul, Procurorii și Judecătorii aleg să nu se implice și să lase lucrurile să se înrăutățească.

Oamenii de bună-credință din instituțiile statului sunt îndepărtați pentru a le face lor unora care sunt obedienți șefilor.

După toate aceste scandaluri de ce Primăria Municipiului București nu ia atitudine? De ce Primăria Sector 4 și unde au mai apărut cazuri de ce nu aleg să acționeze în favoarea cetățeanului și pentru interesul cetățeanului?

Problema majoră este că Poliția Locală a ajuns un fel de gardă pretoriană a celor din primărie și de asemenea, șefii Poliției Locale au ajuns să ceară taxa de protecție la fel ca interlopii.

Bazele de date ale cetățenilor pot fi accesate de către Poliția Locală fără ca cineva să îi poată pedepsi. Este de noaptea minții ce se întâmplă la București și în mai toată țara cu astfel de oameni care afirmă că sunt în slujba cetățeanului. În realitate, au alte obiective pe care trebuie să le îndeplinească.

În momentul de față, nu își merită salariile pe care le iau, nici sporurile, nici alte beneficii! Sigura soluție este desființarea Poliției Locale sau trecerea acesteia în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Să fie plătiți nu din fondurile Primăriei, ci din fondurile MAI.

Sursă foto: Economica

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here