Activitatea primarului comunei Răstoaca, județul Vrancea

0
1083

David Chiriță este primarul comunei Răstoaca din 2016, fiind la primul mandat. În ultimul timp am observat o dezvoltare a localității datorită investițiilor. Cele mai multe fiind pentru rețeaua de apă, canalizare și asfaltarea drumurilor din comună. Chiar primăria are fimă proprie de asfaltări după modelul administrației din comuna Ciorăști. Un exemplu de bună practică.

Multe dintre proiecte sunt finanțate din fonduri guvernamentale, mai precis prin PNDL. Un proiect la care se lucrează intens ar fi racordarea comunei la gaze naturale.

Un al obiectiv al primarului este protejarea comunei în fața pericolului inundațiilor. Fapt pentru care se implică pentru a construi diguri, poduri și podețe, realizarea de măsuri structurale de protecţie, realizarea de măsuri nestructurale (controlul utilizării albiilor minore, elaborarea planurilor bazinale de reducere a riscului la inundaţii şi a programelor de măsuri) etc.

Promisiunile din campanie sunt în marea lor majoritate îndeplinite ceea ce este de apreciat.

David Chiriţă a mai candidat la funcţia de primar al comunei Răstoaca în anul 2012, din partea Alianţei pentru Vrancea (PDL şi aliaţii săi), când a fost foarte aproape de câştigarea fotoliului de edil al localităţii. În 2012, doar 12 voturi l-au despărţit de rezultatul obţinut de primarul în funcţie, Vasile Dima (PSD). Vasile Dima a deținut funcția de primar din 2004 – 2016, de la reînfiinţarea comunei Răstoaca, prin desprinderea de comuna Milcovul până la alegerile locale din 2016. Din păcate, timp de 12 ani nu a făcut mare lucru. Nu a fost interesat de bunăstarea cetățenilor, de a le crește nivelul de trai, iar oamenii nu l-au mai votat ca înainte. În 2016, David Chiriță s-a hotărât să candideze din partea Partidului Național Liberal și a câștigat un mandat bine meritat.

Un obiectiv pe termen lung pe care primarul comunei Răstoaca l-ar putea avea ar fi atragerea de fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Bani sunt pentru investiții, însă este nevoie de un plan bine pus la punct, de implicare și de voință din partea tuturor din comunitate. Atât din partea localnicilor, cât și din partea decidenților politici.

Omul sfințește locul, iar acest lucru se poate observa și în comuna Răstoaca.

Sursă foto: Jurnal de Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.