Fonduri pentru realizarea de abatoare de capacitate mică

0
231

AFIR primește în continuare cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană. Fondurile totale la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro și sunt acordate prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). 

Pentru a veni în întâmpinarea fermierilor și a ușura identificarea cheltuielilor eligibile, a obiectivelor măsurii și a condițiilor care trebuie respectate, punem la dispoziție un Ghid sintetic (https://bit.ly/3kwBfde), concis și lămuritor.

Știați că:

– Un abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi și încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și de 40 de capete/ lună pentru bovine?
– Un centru de sacrificare trebuie să funcționeze pentru cel mult 2,5 UVM/ zi și să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și în 20 de capete/ lună pentru bovine?

Sursă: AFIR

 

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here