Asigurarea culturilor de toamnă, a animalelor și a plantelor

0
269

Pentru a contracara o parte din pierderile pe care fermierii le pot avea din cauza secetei teribile din acest an, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pune la dispoziție accesarea unei submăsuri pentru asigurarea culturilor de toamnă, a animalelor și a plantelor.

Submasura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor

SCOPUL acestei submăsuri este:

  • Încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă;
  • Stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.

OBIECTIVE:

Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” se încadrează, conform prevederilor art. 36 şi 37 din Regulamentul nr. (CE) 1305/2013, cu modificările și completările ulterioare, în măsura 17 „Gestionarea riscurilor” şi contribuie la domeniul de intervenție DI 3B „Sprijinirea gestionării şi prevenirii riscurilor la nivelul exploataţiilor”.

BENEFICIARII:

Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi.

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL:

• 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.

Riscurile acoperite: seceta, arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.

Aproape 3.000 de fermieri primesc deja acest sprijin.

Pentru mai multe detalii: https://bit.ly/321aAgm

Sursă foto: Capital

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here