Florica Cherecheș: Marcel Ciolacu sacrifică stabilitatea României pentru a da satisfacție radicalilor din PSD

0
184
RECLAMĂnormedia.ro

Florica Cherecheș, președinte al Organizației Femeilor Liberale din PNL, vicepreședinte al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților și deputat PNL, îl acuză pe președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, că a ales să sacrifice stabilitatea României doar pentru a câștiga funcția de președinte PSD la Congresul. Moțiunea de cenzură fiind un act de iresponsabilitate totală din partea reprezentanților PSD. 

,,Marcel Ciolacu, de dragul fotoliului călduț de președinte al PSD, vrea să sacrifice stabilitatea României într-un context dificil. Domnul Ciolacu s-a predat fără niciun argument radicalilor din PSD, doar ca să le câștige votul la apropiatul Congres de partid. Dovada acestei capitulări stă în moțiunea de cenzură depusă la Parlament – la presiunea aripii PRM-iste dominante acum la vârful partidului- într-o perioadă în care Guvernul se luptă cu epidemia de Coronavirus, demarează proiectele de relansare economică și, în ciuda atacurilor politice, își vede de treabă și pregătește deja toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, Guvernul se pregătește de deschiderea școlilor în siguranță pentru elevi și pentru profesori. Guvernul Ludovic Orban se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului și se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene, există o tendință de reducere a numărului de infectări.

Moțiunea nu numai că este de natură să creeze instabilitate decizională, prin mutilarea instrumentelor legale prin care Guvernul poate acționa împotriva noului Coronavirus, dar este pasibilă de a fi și neconstituțională pentru că este depusă în perioada vacanței parlamentare constituționale. Acest fapt ridică semne de întrebare asupra legalității ei, deoarece Constituția vorbește de posibilitatea depunerii moțiunii de cenzură în sesiunile parlamentare, nu în timpul vacanței parlamentare. Este prima dată în 30 de ani când un partid depune moțiune de cenzură în afara sesiunii. Chiar Regulamentul Parlamentului spune că se poate depune o singură moțiune de cenzură pe sesiune parlamentară, și nu amintește nimic despre vacanța parlamentară. Din aceste motive, analizăm posibilitatea de a contesta la CCR depunerea la Parlament a acestei moțiuni, nu pentru că ne este frică, ci pentru că apreciem că astfel de acțiuni politice trebuie să respecte întru totul legea.

Suntem convinși că românii înțeleg nevoia unei guvernări stabile și neviciate de atitudini politicianiste, care să aibă capacitatea să contracareze şi să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor grave și dificile cu care ne confruntăm”

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here