Tichete pentru elevii din familii defavorizate

0
316
RECLAMĂnormedia.ro

În ședința de Guvern a fost aprobat un act normativ prin care se acordă tichete de 500 de lei pentru 300 de mii de elevi din familii defavorizate pentru rechizite și haine.

În contextul combaterii efectelor epidemiei SARS-COV2, prin Schema Naționala de Sprijin pentru Elevii Defavorizați (SNSED) se oferă sprijin educațional prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic implementate de Ministerul Fondurilor Europene, având ca sursa de finanțare Programul Operațional POAD. Sunt alocați în acest scop 50 de milioane de euro. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru elevii cei mai defavorizați este de 500 lei, iar valabilitatea acestuia este de 1 an de la data emiterii.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional vor fi alimentate la începutul anului școlar și pot fi utilizate doar pentru achiziția de materiale școlare constând în rechizite și vestimentație necesare frecventării școlii. Instituția prefectului distribuie tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul destinatarii finali împreună cu informațiile necesare privind lista unităților afiliate.

Potrivit actului normativ, tichetele sociale se vor acorda elevilor care se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Având în vedere că, pentru anul 2020, salariul minim brut pe țară este 2.230 de lei, venitul lunar mediu pe membru de familie trebuie să fie de cel mult 1.115 lei, pentru ca elevul să fie eligibil.

Sursă: Facebook Cecilia Văduva, SGA MFE

Sursă foto: Realitatea

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here