Sprijin pentru fermierii afectați de secetă

0
322

Fermierii afectați de secetă au 10 zile la dispoziție să depună solicitările pentru despăgubiri. Suma alocată de Guvernul României este de 850 de milioane de lei. De această măsură vor beneficia și fermierii gălățeni care în momentul de față sunt printre cei mai afectați de secetă, susține Președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, George-Cătălin Stângă, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a angajat în fața agricultorilor români să acorde în cel mai scurt timp despăgubirile pentru suprafețele afectate de secetă.

În ședința de Guvern, premierul Orban a anunțat adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care acordă ajutoare de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă. Schema de ajutor de stat aprobată de Executiv are un buget de 850 de milioane de lei pentru aproximativ 34.400 de fermieri, cu o suprafață afectată de aproape 1,16 milioane de hectare.

„Este un sprijin extrem de important pe care Guvernul PNL îl acordă agricultorilor afectați de secetă. Galațiul este unul dintre județele cele mai afectate de secetă, iar acest sprijin este extrem de binevenit. Am discutat cu mulți dintre agricultorii din județul nostru și cu toții mi-au spus că seceta le-a distrus culturile și singura soluție pentru revenirea la normal este ajutorul de stat. Susținerea fermierilor și sprijinul financiar oferit de stat acestui sector fac parte din prioritățile guvernului liberal, asumate prin Programul de Relansare Economică”, precizează George Stângă, senator și Președinte PNL Galați.

Din momentul în care proiectul de ordonanță de urgență va fi publicat în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să poată fi realizate plățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.