Propuneri legislative inițiate și susținute de către deputatul Florin Roman

0
270

Legea 47/2020 – Proiect de lege pentru modificarea și completarea alineatului (2) al art. 24 din Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă a fost adoptată de către Parlament. După promulgarea legii de către Președintele României, Klaus Iohannis, și publicarea în Monitorul Oficial, persoanele logodite pot avea posibilitatea de a se cununa și în afara sediului serviciului public local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului.

Legea 7/2020 – Proiect de lege pentru completarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcții și pentru completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Investitorii, persoane fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții la construcțiile existente în sensul legii, au obligația de a realiza rețelele edilitare aferente, anterior emiterii autorizației de construire. De asemenea, se prevede ca operatorii serviciilor de utilități publice să aibă obligația de a obține autorizația de construire. Execuția lucrărilor de racordare se face în baza contractelor de execuție încheiate cu constructorii atestați și se realizează în termenele prevăzute în contractul de racordare. Autorizația de construire se va emite numai după realizarea drumurilor la strat de uzură.

Pentru a deveni lege, aceasta trebuie să fie promulgată de către Președintele României, Klaus Iohannis, și să apară în Monitorul Oficial.

Ambele propuneri legislative au fost inițiate și susține de către deputatul PNL, Florin Roman.

Sursă foto: Hotnews

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here