Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni

0
288

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent tronsonului de autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Fonduri necesare: 73,4 milioane lei.

Contractul cuprinde următoarele elemente:

  • actualizarea studiului de fezabilitate.
  • documentația pentru obținerea autorizației de construire.
  • realizarea proiectului tehnic de execuție a lucrărilor.
  • publicitatea aferentă proiectului. (investiția este asigurată de UE)
  • documentația tehnică și consultanță în cadrul elaborării cererii de finanțare.
  • documentație tehnică pentru atribuirea contractului de execuție, pe loturi care se vor stabili după finalizarea studiului de fezabilitate.
  • asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate în proiectant al lucrărilor de construire a tronsonului de autostradă.

Proiectul va avea ca sursă de finanțare fonduri europene nerambursabile – Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțare de la bugetul de stat.

Finanțarea pregătirii proiectului va fi realizată prin POIM 2014 – 2020. Implementarea proiectului prin POIM va depinde de finalizarea pregătirii proiectului într-un termen care să asigure posibilitatea de depunere a aplicației de finanțare în cadrul actualei perioade de programare (2023).

Finanțarea pentru execuția lucrărilor se poate face prin POIM 2014 – 2023 (n+3) în cazul finalizării documentației tehnico-economice până în 2023, respectiv bugetul de stat, credite externe nerambursabile, precum și alte surse legal constituite în cazul depășirii acestui termen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.