Radu Gavriș detașat ca adjunct la IPJ Harghita

0
324

Într-o postare pe facebook, Emilia Șercan, îi acuză pe cei de la Poliția Română că au făcut jocurile fostului șef, Liviu Vasilescu, și au acceptat detașarea lui Radu Gavriș ca adjunct la IPJ Harghita.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative. Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”, se precizează în comunicatul IGPR.

Cine este Radu Gavriș?

Este unul dintre cei mai buni polițiști pe omoruri pe care îi are România în acest moment. A fost șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, iar în mandatul lui, acest serviciu a reușit să rezolve toate cazurile de crimă din București. Zero dosare cu autor necunoscut. Anul trecut, când a apărut cazul „Alexandra” de la Caracal, Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a fost trimis să facă treaba IPJ Olt.

De asemenea, Radu Gavriș, s-a opus modificărilor Codului Penal inițiate de către PSD. Atunci, Carmen Dan, i-a cerut să facă un pas în spate.

În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă „un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori, relatează Agerpres.

Emilia Șercan: Poliția Română e deprofesionalizată la un nivel care atinge siguranța națională. Iar acest lucru începe de la Academia de Poliție, acolo unde nu se mai învață cum să faci o cercetare la fața locului, pentru că profesorii au transformat Academia de Poliție într-un cuib de impostori plagiatori. Vorba unui procuror care lucrează zilnic cu polițiști, cei tineri nu mai învață în Academie nici să completeze un proces-verbal, darămite să mai facă o cercetare judiciară, economică etc.

Apoi, deprofesionalizarea Poliției Române e accentuată de pensionările anticipate introduse de impostorul suprem Gabriel Oprea, care au grăbit plecarea din sistem a sute de polițiști abia ajunși la capacitatea și experiența profesională maximă pentru a performa. De la cine să învețe meserie studenții care termină Academia de Poliție când ajung în câmpul muncii dacă „bătrânii” sunt la pensie?

În tot acest peisaj – sumar prezentat – Radu Gavriș, care a fost adjunct al Poliției Capitalei până azi, a fost detașat dimineață ca adjunct la IPJ Harghita. Detașarea i-a fost semnată de Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, chiar înainte de a-și scrie propria demisie.

Sursele mele din Poliție spun că Vasilescu l-a bănuit pe Gavriș că a dat presei informații despre întâlnirea, noaptea ca hoții, pe care a avut-o cu interlopii. Iar ca răzbunare, Vasilescu i-a semnat lui Gavriș detașarea ca adjunct la IPJ Harghita și apoi și-a scris și el demisia din funcția de șef al Poliției Române. Ceva de genul: „Plec eu, Gavrișe, din funcție, dar atâta cât pot îți rup și ție capul!”.

Situația în Poliția Română este foarte gravă, iar ceea ce am văzut în ultimele săptămâni este doar un mic vârf de iceberg. Ceea ce noi vedem că se întâmplă în clanurile interlope, cu ierarhii și rivalități, se întâmplă și în Poliție, care a devenit un adevărat câmp deschis – o arată răzbunarea de azi a lui Vasilescu pe Gavriș. Iar toate astea se întâmplă pentru că șeful de facto al Poliției, chestorul Bogdan Despescu, dincolo de faptul că este un tip manevrabil și chiar șantajabil din cauza tezei de doctorat plagiate, este un individ lipsit de anvergură. Și se mai întâmplă asta pentru că ai un ministru de Interne slab, încălecat de clanuri și găști. Și de alea din Poliție, și de alea din politică, și de alea interlope.”

Sursă foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.