Transportul public din marile aglomerări urbane, tot mai prietenos cu mediul

0
272
RECLAMĂnormedia.ro

Tot mai multe administrații locale din România fac pași către un transport public ecologic. Printre acestea, se numără și municipiul Suceava. Săptămâna trecută, 13 autobuze electrice dintr-un lot de 25 au ajuns în acest municipiu. Aceste autobuze electrice de capacitate mare au fost achiziționate prin licitație de către Primăria Suceava, printr-un proiect cu finanțare europeană.

Noul sistem de transport public are în vedere, pe lângă introducerea în circuitul urban a acestor autobuze, modernizarea stațiilor de călători prin dotarea cu sistem electronic de informare a călătorilor, implementarea sistemului de e-ticketing și construirea unei autobaze a diviziei electrice de transport public local.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încurajează toate administrațiile publice locale din România să preia acest model de bună practică și să accese programul dedicat transportului public ecologic, program derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu. Ghidul de finanțare pentru transportul public ecologic în aglomerările urbane a fost lansat în dezbatere publică la începutul acestei luni.

Bugetul aprobat pentru acest an este de 480 de milioane de lei și banii pot fi folosiți pentru achiziția de mijloace de transport în comun 100% electrice – autobuze electrice, troleibuze, tramvaie, dar și autobuze electric-hibride sau alimentate cu gaz natural comprimat (GNC).

La începutul acestei luni, municipiul Brașov a introdus in circuitul public local, 14 din cele 52 de autobuze electrice achiziționate prin intermediul acestui program și încurajează astfel brașovenii să utilizeze mijlloacele de transport în comun ecologice și să renunțe la autoturismele proprii, măsură necesară pentru reducerea poluării și decongestionarea traficului din marile aglomerări urbane.

De asemenea, utilizarea autobuzelor electrice are și alte avantaje:

  •  scăderea cheltuielilor cu combustibilul
  • scaderea costului pentru bilet
  • acordarea de gratuități la transport elevilor, studenților și pensionarilor.

Sursă foto: Punctul.ro

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here