Vlad Alexandrescu: Pentru prima dată după 1989 avem posibilitatea de a nu mai alege răul cel mai mic, ci binele cel mai mare

0
230

Vlad Alexandrescu, senator USR: La fiecare patru ani, înaintea alegerilor, fie ele locale sau parlamentare, există dorința colectivă de a a scăpa de răul cel mai mare, de a ne da votul pentru răul cel mai mic, sperând că, odată ales, acesta nu va fi atât de rău precum ne așteptăm să fie. Iar de cele mai multe ori, așteptările ne sunt înșelate.

Alegerile din această toamnă ne oferă însă pentru prima dată posibilitatea de a scăpa de această tentație masochistă a post-comunismului românesc, de această anomalie a democrației reprezentative.

Pentru prima dată după 1989 avem posibilitatea de a nu mai alege răul cel mai mic, ci binele cel mai mare. Nicușor Dan nu este doar candidatul anti Firea, ci candidatul cel mai bun pentru Primăria București, primarul cel mai potrivit pentru București.

Nicușor Dan nu este doar cel mai bun candidat dintre toți cei ce candidează pentru Primăria Municipiului București, ci și cea mai calificată persoană implicată în viața publică care să ocupe cu maxim profesionalism locul de primar general.

Acesta alegeri ne pun – spre binele nostru – în fața unor candidați aflați complet de o parte și de alta a baricadei. Firea, nu doar răul cel mai mare, dar și prestația cea mai proastă. Poate cel mai slab primar din istoria Bucureștiului. Și Nicușor Dan, nu doar alegerea cea mai bună, dar și poate cel mai calificat candidat din istoria alegerilor de la Primăria Municipiului București.

Din calitatea de expert în politicile publice pentru sectorul cultural, pot spune că Nicușor Dan a făcut mai mult pentru salvarea patrimoniului cultural al Bucureștiului decât au făcut mulți miniștri ai Culturii.

Cine merită să fie primar? Cineva ca Nicușor Dan care a dovedit constant că este un veritabil expert în managementul Bucureștiului, un om care a făcut, luptat și realizat atât de multe lucruri pentru București? Sau Gabriela Firea, cineva care a venit la primărie pe fondul absenteismului la vot, cineva cu zero experiență, zero cunoaștere a Bucureștiului și cu o minus prestație, cineva care a lăsat în urmă un București caricatural dramatic – fără apă caldă, poluat, aglomerat, cu un pasaj care duce spre nicăieri? Cineva care a prestat cu bufonerie și doar în interes propriu și care și-a bătut pur și simplu joc de noi, bucureștenii, patru ani de zile.

Nicușor Dan nu este doar candidatul opoziției anti Firea și anti PSD. Nu despre asta e vorba, ci este vorba despre competență, meritocrație și capacitatea viitorului primar de a face bucureștenilor viața mai bună. Îl votăm pe acesta pentru că este cel mai bun, cel mai bun candidat de la aceste alegeri, cel mai pregătit candidat poate din istoria alegerilor la București.

Sursă foto: Adevărul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here