Premii pentru sportivii, antrenorii, specialiștii participanți la competiții sportive internaționale

0
324

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a aprobat angajarea și plata premierilor restante pentru performanțele obținute la competițiile internaționale, suma totală ridicându-se la 18 milioane lei, din care 12 milioane de lei au fost deja achitate. S-au făcut, astfel, plățile pentru 650 de sportivi și 250 de antrenori, specialiști, colective tehnice, participanți la peste 100 de competiții sportive internaționale, în total 18 federații sportive naționale aflate în așteptare, unele chiar si de 2-3 ani.

“Este un lucru pe care mi l-am asumat ca ministru, am spus că premierea sportivilor este o prioritate zero pentru mine, că vom încerca să găsim soluții pentru restanțele istorice la nivelul premierilor, restanțe ce datau de câțiva ani la nivel de minister. Este un efort uriaș din partea Ministerului Tineretului și Sportului, mai ales în vremurile acestea speciale pe care le trăim, însă mă bucur că este pentru prima dată când toate federațiile sportive naționale au cel puțin un referat de premiere aprobat. Vreau să se înțeleagă faptul că MTS apreciază toate performanțele sportive, munca sportivilor și antrenorilor, însă la aceste premieri avem, din păcate, o problemă de natură legislativă, care ține de felul în care este interpretată legea, tocmai de aceea, în acest moment, când putem vorbi, practic, de un moment zero, când am ajuns cu plățile la zi, considerăm că este oportună corectarea HG 1447/2007”, a declarat Ionuț Stroe.

Premierea a fost aprobată în urma analizei direcției de specialitate din cadrul MTS, ținându-se cont de respectarea legislației sportive naționale, nivelul și amploarea competițiilor la care s-au obținut performantele respective, nivelul de dificultate competițională prin numărul de sportivi străini participanți per probă sau categorie și, nu în ultimul rând, nivelul de recunoaștere internațională al disciplinei respective. Au existat și situații care, conform analizei propunerilor de premiere, acestea nu au fost eligibile, din cauza mai multor motive, fiind returnate pentru  remedieri.

Au fost premiate următoarele: Federația Română de Tenis de masă, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Karate, Federația Română de Triatlon, Federația Română de Wushu Kungfu, Federația Română de Kempo, Federația Română de Dans Sportiv, Federația Română de Culturism, Federația Română de Karate Kyokushinkai–IKO 2, Federația Română de Chanbara, Federația Română de Modelism, Federația Română de Powerlifting, Federația Română de Radioamatorism, Federația Română de Fotbal-Tenis, Federația Română de Taekwondo ITF, Federația Română de WUKF, Federația Română de Arte Marțiale , Federația Română de Karate Tradițional.

În luna decembrie 2019, MTS a deblocat încă o parte dintre premierile restante, suma depășind atunci 6 milioane lei, care au mers către performerii din 14 discipline sportive olimpice, 2 discipline sportive neolimpice, dar recunoscute de Comitetul Olimpic Internațional, ambele restante din 2018. De asemenea, s-au acordat atunci premieri și la două discipline sportive neolimpice, una fiind restantă din 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.