Acreditarea școlilor doctorale ”Drept” și ”Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București a fost retrasă

0
402

Decizia ministrului Educației și Cercetării Naționale, Monica Anisie, vine ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnale publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției. 

Totodată, vor fi verificare de către CNATDCU toate tezele de doctorat ale persoanelor care își desfășoară activitatea în cadrul Academiei de Poliție și care au obținut titlul de doctor după 2011.

De asemenea, Consiliului Național de Etică al Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) va emite un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice și a bunei conduite științifice.

Academia de Poliție va fi monitorizată de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanți ai ARACIS.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării Naționale: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București joacă un rol crucial în stat, de aceea e nevoie de intervenții ferme pentru reformarea acestei instituții. Pentru aceasta, am inițiat dialogul cu Ministerul Afacerilor Interne și am speranța că măsurile vor căpăta consistență în această direcție.

Avem nevoie de instituții puternice, a căror forță să vină din buna pregătire, integritatea și profesionalismul oamenilor. Prea mult timp, în Academia de Poliție a fost tolerat un comportament care a încălcat sistematic valorile și principiile onestității și ale integrității academice și ale cărui efecte le simțim în plan social.

Am decis să dau acest răspuns instituțional care să pună capăt acestor practici și care să fie, totodată, un pas în plus pentru asanarea mediului academic și un semnal pentru toate instituțiile de învățământ superior din România.”

Sursă foto: Capital.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.