Bestselleruri internaționale oferite de către Editura ALL (P)

0
173
RECLAMĂnormedia.ro

Editura ALL a reunit într-un pachet cele două bestselleruri internaționale semnate de Gregory David Roberts: Shantaram (ediție necartonată) și Umbra muntelui (ediție cartonată). Peste cinci milioane de cititori din întreaga lume au parcurs cu sufletul la gură cele 1800 de pagini pe care le însumează aceste două volume. Aventura începe în Shantaram și continuă în Umbra muntelui.

Gregory David Roberts este un scriitor australian celebru pentru povestea deținutului care a reușit să evadeze din închisoare, ducând apoi o viață controversată în cartiere mizere și hoteluri de cinci stele, printre mafioți și sfinți.

Roberts s-a născut în 1952 la Melbourne, Australia, şi o bună parte din viaţă a fost fugar. După destrămarea căsniciei şi pierderea custodiei fiicei sale, a devenit dependent de heroină şi a început să jefuiască diverse instituții pentru a se întreține. A fost supranumit „Banditul gentleman” pentru că intenționat a jefuit numai instituții ale căror contracte de asigurare acopereau pagubele, iar în timpul jafurilor purta costume impecabile și li se adresa oamenilor cu „te rog” și „mulțumesc”. A fost prins şi încarcerat în închisoarea de maximă securitate Pentridge, din care a reuşit să evadeze în 1980 și să fugă la Bombay.

În perioada 1982 – 1990 a trăit în India, iar această experienţă l-a inspirat să scrie primul său roman, Shantaram. Titlul cărții înseamnă „Omul păcii” – așa îl numea pe el prietena cea mai bună a mamei sale.

În 1990, Roberts a fost prins în Germania pentru trafic de droguri şi extrădat în Australia, unde a fost încarcerat 6 ani. În această perioadă, a început să scrie Shantaram, manuscrisul fiind distrus de două ori de autoritățile închisorii. După eliberare, a finalizat și a reușit să publice romanul.

Umbra muntelui, cel de-al doilea roman al său, apărut în 2015, descrie un nou capitol din viața fostului deținut australian Lin. Mai multe experiențe spirituale fac lumină în peisajul urban dominat de regi ai drogurilor, polițiști corupți și crime misterioase. De-a lungul firului narativ sinuos, schimburile de replici dure, între traficanții de droguri, se întrepătrund cu pasajele de înțelepciune hindusă, învăluită uneori în fum de canabis.

 

 

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here