Toate primăriile vor dispune de mai multe fonduri pentru dezvoltare

0
300
RECLAMĂnormedia.ro

Parlamentul a luat, la propunerea PNL, o decizie extrem de importantă pentru autoritățile locale. Decizia face referire la impozitul pe venit ce se repartizează anual administrațiilor locale și la modul de repartizare a sumelor încasate la nivel local. Legea votată și susținută cu avizele necesare de Guvern, va aduce mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală. Actul normativ stabilește o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local către unităţile administrativ-teritoriale, susține Florica Cherecheș, deputat PNL.

Legea este esențială pentru toate autoritățile locale pentru că vor beneficia de suplimente financiare pentru a continua proiectele locale. Potrivit actului normativ, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, se va aloca lunar o cotă de  15% la bugetul local al judeţului (11,25%- în prezent), o cotă de 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (41,75%- în prezent), o cotă de 6% în vederea repartizării la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a Consiliului judeţean și un procent de 14% pentru un cont distinct deschis pe seama administraţiei judeţene a finanţelor publice. Procentul de 14% este destinat echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale și se repartizează astfel: 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor și 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor.

Florica Cherecheș, parlamentar PNL: ,,În calitate de deputat PNL și de politician care a susținut mereu proiectele de dezvoltare ale primăriilor, am sprijinit în Parlament această inițiativă legislativă. Legea va spori autonomia financiară locală, iar unitățile administrativ-teritoriale de la nivel județean își vor putea susține mai eficient cheltuielile pentru investiții.”

RECLAMĂnormedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here